Isnin, 27 Julai 2009

kira-kiranya??

kira² nya...andai sampainya waktu
serba salah datang menghimpit...
bile orang mula berkira dgn setiap benda yg die bagi
nk convert ke wang ringgit...mmg tiada pengakhiran pengiraannya

topup dgn duit minyak logikla nk berkire..sbb ade resit...
begitu juga mkn dan keperluan yang dibeli...
smuanya ade resit dan bukti pembelian
kalau touch n go??mane ade resit?atau..perlu ditangkap gambar setiap kali penggunaan?

patutkah berkira² kalau orang nk mula berkira??
wpon tiada subjek ilmu hisab lagi pada zaman ini..
mahupon kelas berhitung kelolaan ibu mus
juga kini diganti dgn math moden dan add math...
perlu kah didalam pengiraan berkira² ttg sesuatu yang disbut
uncountable?


kira-kira nya mat, lu kalu nk berkire ngan gua..lu kasik setel hak gua dulu...

Photobucket

kalaula bear yag iera bg(cekelat) sama shal bagi(putih) mase bday gua yg ke 17 tawon lepas ini leh bercakap..mau derang tolong kire berapa kali gua cuci derang...mampus aja gua!!

24 ulasan:

helomynameisjaye berkata...

nak pinjam kalukaltor?saintifik atau manual?hihi

@tune® berkata...

ala..pakai sempoa saja!!

joegrimjow berkata...

tekan je hp
semua ada kalkulatoor

apei berkata...

gua pun ada bear bini gua bagi masa zaman jiwang2 dulu. bear putih sampai dah jadi coklat gua tak penah basuh pun. boleh tolong basuhkan?

arfahadnan berkata...

rajin betul ko membasuh en bear..
dlm collection mr.teddy aku dan adik aku.. aku hanya pernah basuh 2 kepala garfield (jatuh dlm category mr.teddy jugak..) yg lebih besar dari bantal tuh.. guna.. lanyak2.. bwk balik kg.. lanyak2.. basuh.. (ulang sebanyak 20 kali selama hampir 10 tahun..) dan akhirnyer lunyai.. dan aku bakar..

dalam hati berkata.. 'nanti aku beli baru kat pasar air hitam'.. tapi sampai sekarang tak beli pun..

haha..

zairi berkata...

gua dah panggil dekat 4~8 kali suruh kira makanan gua ngan member2 gua.asyik2 jawab "kejap ye bang"... gua fedap!! terus kitorang blah.ape punya bangang buat bisnes x nak duit.

itu citer 7thn lepas.skang gua dah insaf.gua sanggup hulur duit sampai ke dapor tukang masak.

Aku... Dia... Kamu.. berkata...

Rajin seh ko membasuh. Bear pun kena basuh gak ker? Ceit..

@tune® berkata...

joe-->>
keypad kecik...
payah nk type..byk function nk ke sana

apei->>
gua cas murah jer..
meh la anta..
kalau besar lain harga..
ade lu punya air liur basi x?

arfa-->>
aku sayang derang..tuh aku basuh

g la pow sesape...
dapat free..untung

zairi-->>
zaman muda mmg lain pesen die punye mengade...
mkn free nomo 1

skang da tau halal haram kn?

@tune® berkata...

ko dia dan mereka..

kenela rajin..kalau busuk nnt jatuh reputasi aku

mamai berkata...

touch and go ada resit la mintak ajer kat pondok toll tu mesti dapatnya...

la baru nak belajar berkira ker ....kira halal ajer la senang tak pening kepala

~ Lady ell ~ berkata...

putih suci nyer bear yg bergantungan tu.sib baik tak de 'kelawar' yg enterprem..ahaks.

saya lah berkata...

sebek lu punye ampaian x censored.

saya lah berkata...

sebek lu punye ampaian x censored.

suya berkata...

camne nak dpt coins lebih lam farmville?hari2 i tolong halau gagak hitam u tau.huhu...aku bekire..heheheh

a.k.u.p.e.n.t.o.i berkata...

lu pehal beb?

jasrina rahim berkata...

putih suci aje bear2 tuh.

seblum dibasuh mcm mana??

@tune® berkata...

mamai-->>
itu claim kalau beli topup die..
kalau mase touch tuh??

halal???
ceh!!

ell-->>
kelawar tido la siang
hihi

engkolah-->>
ni ampaian jiran sebelah...
anak bujang
xde yg 18sx

suya-->>
sile tanam dan terima hadiah pemberian saya..
sila harvest secepat mungkin oke...
jgn biar lelame..nnt tanaman kering

meh wat tutorial dgn saya

ko pentoi-->>
aku nk berkira la..
bengang nih

jas-->>
sebelum tu cume kotor sket je
hihi

triple x malaya berkata...

Eeee...dah besar main bear lagi...biasela pompuan...hehehe

en_me berkata...

chomeyynyerr..

hanis berkata...

sape yg berkira nih
keji siot

Faizah Salleh berkata...

sape plak yang b'kira ngan ko ni tun..?

sue-ana berkata...

aku cuma ada encik spongebob je.hu hu

~~aku selalu fail addmath masa skolah dulu,psal tu aku xpandai berkira dgn org. ho ho~~

@tune® berkata...

XXX malaya-->>
xmain la..simpan..orang bg..

en_me-->>
saye kkah?

hanis-->>
mmg keji tahap dewa

pae-->>
supplier bangan tuh ler..


sue-ana-->>
aku pon xpandai add math..
sib baik spm pas

Kikuri-sama berkata...

Kau memang zalim, atune... memang zalim! kesian kat bear tu...isk!