Khamis, 11 Jun 2009

saya bukan penyumbang global warming

saya di lahirkan di rumah flat di Shah Alam, kemudian duk sane sapai tadika..dudk Meru pada tahun 1987 sapai skang..duk umah teres kos murah...

saya tidak pernah mempunyai laman yg besar...yang ade daun kering berguguran yang minta dibersihkan dan dibakar setiap petang...
saya jarang skali memegang penyapu daun kering, mengkapak dahan mahupon menyembur racun...dulu mase gotong royong kat skolah mahupon asrama, saye slalu kene cuci longkang...xpon kene ponteng...hihi

sejak menjadi petani, saya dan parents bertungkus lumus hendak membersihkan kawasan umah atuk saya...phewwwwww....saya tidaklah kebandaran dan tidak la kekampungan..tp...membuat keje pembersihan kawasan luar rumah adalah bagaikan menggantikan senaman aerobik selama seminggu!!cubalah!!!

Photobucket

umah atuk gua...


Photobucket

mangga



Photobucket

limau bali bukan baja tahi N1H1



Photobucket

ada pokok rambutan dan kopi juga

wpon tangan saya sakit dan kene ciuman kerengga dan semut api..namun saya gembira kerana da setel phase 1...huh...

Photobucket

cik puan JAS, sori arr...pembakaran terbuka saya xla bole menimbulkan isu jerebu mahupon global warming..g salahkan orang yg pakai ekon slalu..derang la penyumbang global warming tau!!!juga minyak tanpa plumbum yg bole menipiskan ozon...

kopi yg atuk tanam dr gua belom lahir terpaksa gua tebang, mangga, barli dan kuini dah gua cantas...sori atuk...gua tau gua cucu yg solehah!!aminnnnnnnnnnn



**doakan smoga gua sakses..bukan seksis...

19 ulasan:

misz eyeliner berkata...

patut la jerubu kat shah alam ni, ko la penyumbang nye yek!

@tune® berkata...

hihi..
aku minority okeeee

Mohd Ariff berkata...

patut la jerebu sampai ke puchong.. ishk33x

xde pokok koko? buah dia best tau. arwah atok tanam dulu..

a.k.u.p.e.n.t.o.i berkata...

uh...pembakaran trbuka....

aloy_paradoks berkata...

gua rasa mcm nak jadi cucu angkat atuk lu pulak..

cik belacan melaka berkata...

buah kuini tu kalu angin bertiup bau wangi semerbak dow.

Kikuri berkata...

Takpee....

Kalu dalam term debate, kau ni dikira sebagai isolated cases ni... hahaha....

suya berkata...

patot arr rase cam fogging ....ko upenyehhh hihihi

echan berkata...

best la umah atuk ko. agak2 ada berapa tingkapkah kesemuanya yg ada kat umah tu?

zairi berkata...

hui..seksi betul rumah atok lu.bijak sungguh para arkitek dorang.tingkap belah bawah tu bilik ke bilik air ke surau ke dewan futsal?pepepon,lu kira beruntung masih ada tempat nak balik beraya.

arfahadnan berkata...

besau nyer umah atuk ko berserta halaman yg besau juge..

boleh buat marathon kat halaman..

@tune® berkata...

arip-->>
sampai ke??
jauh tuu

koko ade..kt blakang nun

ko pentoi-->>
tak sexy pon

aloy-->>
xleh..atuk aku da byak cucu

cbm-->>
perghhhhhhhhh
nk wat perfume kwuini la

kikuri-->>
hihi...jangan kes mahkamah udahler

suya-->>
eh..i ke??hihi

echan-->>
huh...xkira aku tingkapnye
langsir aku kire la..

zairi-->>
lu leh tumpang blk beraya ngan bini lu....xde halla...

tingkap tuh bilik...dapor...yg alin toilet tidak kelihatan

arfa-->>
jgnkan maratho..nk wat tour de langkawi pon boleh

eZa berkata...

beb! suci nye layout baru ko! gambo besa2, sedap mate memandang. anjakan paradigma la nih eh?

best wishes! :)

@tune® berkata...

thanx eza..teranjak da aku nih

Monkey D Luffy berkata...

k bercita2 nak jadi pekebun ke?

masyukkkkkkk

@tune® berkata...

xpenah aku cite²..
mase kecik² xdenye nk jadi petani weh

NaDiaHaNuM~ berkata...

besauunyee umah tuh..
beshnye ade kg yg besh..
kg nadia tak besh..(gler keji nye cucu.. :P)
hohoho..

sue-ana berkata...

ni meru belah mana ek??

~wa nyer kampung, Kg Budiman.eheh~

hanis berkata...

bestnyer..
ku lihat hijauuuuuuuuuu