Isnin, 15 Jun 2009

gua anak yang solehah

1. caki dan gua pernah pecahkan meja kaca di rumah orang semasa Hari raya.
~supaya makcik tuh igt kami sampai bile²~

2. kami bagaikan badang mase kecik..peti ais??senang jer nk jatuhkan
~sajer nk test kekuatan masa zaman kecik~

3. bile emak ke pasar, sudah tentu kusyen menjadi khemah...oh..adik² akan dapat sorang satu khemah..jgn berebut
~pektis bercamping bile da besar~

4. slalu pektis main badminton lam umah...
~akhirnya berjaya juge melayakkan diri ke peringkat daerah Klang mase skolah Rendah~

5. panjat pokok mangga, menyorok dalam longkang, main tipu kalau main nyorok²
~sbb xske sorang budak..biar die jer yg jadi tukang cari~

6. Speaker radio ayah kene bulu tangkis n pecah sedikit mase main badminton lam umah
~test radio, sbb leh pakai wpon speaker pecah sket~

7. main guli ngan budak laki
~test accuracy mata...sbb lame xpektis, skang da rabun da...ceh~

8. Rounders, galah panjang, masak²...main ngan budak laki..sapai hitam legam
~wa olang nk tau gak laki ni pandai masak x?~

9. main teng teng pagi petang siang malam
~nk dgr suara mak gua jerit ikut waktu yg berbeza²~

10. main kereta kecik, pastu buat jln raya, bengkel la.. sama pakcik n arwah abang kitorang..besh giler main nih...susah nk cite
~dgn harapan gua dapat kawen ngan mekanik satu hari nnt~

**leh tya parents gua...ni jer yg kitorang buat...selebihnya, bace buku, ngaji Quran, g skolah, kemas umah, tanam sayur...

16 ulasan:

a.k.u.p.e.n.t.o.i berkata...

uh.....byknya yg lu main..

@tune® berkata...

byakkkkkk

gua kn lasak

aloy_paradoks berkata...

melastik takde? lastik?

macha_sezs berkata...

...dan kau namakan blog kau biasa??

korang hyperctive ok!
hahaha~

@tune® berkata...

aloy-->>
ooo....kami tidak menganiaya binatang

macha-->>
ceh..
ni baru intro..jgn ko ckp superactive suda

Mohd Ariff berkata...

masa dlm kelas, korang ada maen tudung botol x? hehe

@tune® berkata...

tudung botol, batu seremban...lompat getah..smua ade...tp aku xmain same caki la sbb kelas lain la...

zairi berkata...

mak aii gila lesek lu kecik2 dulu.pecah kan meja kaca orang time raya?lu jangan risau.lu dah kawen besok,ada budak2 datang raya pecah kan pintu sliding door lu,lu jangan tanya kenapa bleh jadi macam tu.hahaha...

cik belacan melaka berkata...

tanam sayur?saya tatau pon.tanaman hidroponik kaa?

@tune® berkata...

zairi-->>
gua make sure semua besi...
barula derang xpecahkan pape...


CBM-->>
aiseh..lu tau jer..senag jer tuh

suya berkata...

bace buku?ms skola rendah ade kene bace buku ke?ke skola mane dulu?hihih

apei berkata...

ceh boring betol zaman kanak2 lu..

arfahadnan berkata...

bestnyer zaman kanak2...
aku pernah tuang minyak jer bawah keter jiran aku..
baru nak nyalakan api mak aku dah panggil..
huahuahua.. aku agak jahat lah dulu..

rabu2 berkata...

Atune, sebagai seorang kawan, aku bangga dengan pencapaian kau ketika muda... Kau kene teruskan aktiviti2 ni! Sebagai contoh, aktiviti Badang dan indoor badminton. Teruskan usaha murni kau tu... Gambatte, yo!

-kikuri

hanis berkata...

kretip2

@tune® berkata...

suya-->>
aku xbace buku...
buku bace aku

apei-->>
xseboring lu

arfa-->>
gile ganas ko

kikuri-->>
baiklah..aku terai

hanis-->>
part mane yg kretip?