Isnin, 29 Jun 2009

blur

tatkala embun pagi masih bersarang didalam mimpi
sang mentari blum memanahkan panah arjuna
gua meniti satu titian untuk ke satu destinasi

gua dipanggil masuk untuk diperiksa
pemeriksaan bukan peperiksaan
diperiksa berbekalkan peralatan kanta yg berbeza

optometrist: cuba baca yg merah...ini untuk power yang ke 500 ke cik
gua : (♫dgn selamba, ia berkata♪) 2, 8, 7,
optometrist: hihihi
gua: (pelik..nape ketawa)
optometrist: (menukar beberapa cermin yg lebih jelas)..cuba bace merah lagi skali
gua: Z, P, T (hihihi)

strict sgt mamat nih...kasik can la gua betul skali skala...kan da xpower mata gua...pasni kene minum power root!!anda boleh jadi jutawan!!saya nk menang...

xpon gua g jogging pakai kasut power..barula power macam megatron barangkali berkali

12 ulasan:

cik belacan melaka berkata...

hihihi..jumpe opto pon rasa lucu.hihi.cess gelak ini sangat contagious.hihi..hi

@tune® berkata...

hihi
contagious
tp bukan antigonis lagi

mugiwara berkata...

kau pakai cermin mata...

kalau dah tahap 500 tu, aku rasa kau kena jaga baik baik telinga kau~

arfahadnan berkata...

ader sesetengah berpendapat pemakaian contact lens yg menyebabkan peningkatan tahap kerabunan seseorg..

aloy_paradoks berkata...

sang mentari blum memanahkan panah arjuna

erm; gua tak tau,, maksudnya sungguh dalam penuh metafor, atau sekadar sedap di mulut.

mamai berkata...

pening aku....blur dah nie

Kikuri-sama berkata...

"tatkala embun pagi masih bersarang didalam mimpi
sang mentari blum memanahkan panah arjuna
gua meniti satu titian untuk ke satu destinasi'

Huh? kau pergi check mata sebelom subuh ke???

camcilah berkata...

ha..oleh kerana terlalu banyak power dlm hidup ko, apa kata ko bertukar jadi power rangers...

bernas tak idea aku...??

@tune® berkata...

mugi-->>
spec pon pakai
aku pakai dua²

arfa-->>
aku tidak menyangkal itu

aloy-->>
bukan metafora lagi
out of space suda

mamai-->>
aku ngantuk
hihi

kikuri-->>
haah
sebelum subuh..selepas isya

camcilah-->>
aku da try
xbesh la

sue-ana berkata...

aku suka taim pkai spek gaban tu, derang soh jlan2 di luar.macho siot.ha ha

mugiwara berkata...

oke!
sila kurangkan ektibiti skodeng~

cikgu liza berkata...

rabun sudaaaaa..