Jumaat, 12 Disember 2008

bile GPS pandai berkate²

kawan² gua ade GPS yg leh cakap...siap leh marah lg...siap leh tunjuk sane sini...nyanyi...pergh....hebat la derang...GPS derang a.k.a co-pilot merangkap super...
mmg derang ske bawak GPS nih kemane²

ekceli..derang mengGPSkan gua...tuh kalau ade interview ke...training kt area KL or PJ ke...sanggup tag gua dr umah..

tp derang xtau..gua ade DUA lagi GPS...+1 google map...

gua ade 2 GPS yg buleh berkate² ...dua beb...GPS 1 & GPS 2 ...besh kn??GPS lu olang leh ke berkate²?pastu siap leh direct here n there..sofistikated, gadget, up to date, cangging wa cakap lu...nyanyi lagu² yg selari ngan peredaran usia gua yg mude remaja nih...

**korang patot cari GPS mcm ni..laku abes nih...ala² while stock last dah promotionnye..lgi² mega sale nih..handle with care...

20 ulasan:

Mohd Ariff berkata...

apa ek beza "GPS" dgn "GPRS" ??

sEapUt "c@ berkata...

laen mcm jak GPS ko nie.. curios²..

nur berkata...

aku tolong jawabkan utk ko bagi soalan Mohd Arif ..GPS(Global Positioning Services)merupakan satu system yang dapat memeberikan kita maklumat mengenai location dan masa.GPRS(General Packet Radio Services)adalah perkhidmatan jalur lebar yang menyediakan service yang dapat memindahkan data rates dari 56 ke 114 kbps.Kita bole bervideo conferences,MMS,dll.Kalau nak citer panjang...call la...ekekkeke..

apei budak kampung berkata...

GPS lu beli kat mana? berapa harga? paling murah gua tengok rm900.. tu pun bagi gua mahal lagi tu..

Monkey D Luffy berkata...

GPS? menda alah tu

misz eyeliner berkata...

siap ada google map? kagum aku!

jinggo berkata...

hahaha.........
aku ada banyak "GPS" yang boleh bercakap....
hahahahahha.......

oopss tumpang laluuuu.......

darkk25 berkata...

GPS ini Gabungan Pemuda Semenanjung ke?

masviona berkata...

GPS yg leh berkata² tuh mmg xheran ler..biasa sajer...hehe

but GPS yg siap leh nyanyi², ikut peredaran masa tuh cam best lah jugak....nak carik ler satu...@tune ler jadik GPS utk saya leh tak??????ahakksss

@tune® berkata...

Arip-->>
lu bace Nur nye komen eh...giler lengkap...

Seaput-->>
haha...mmg semacam jer GPS aku nih

Nur aka Zeela-->>
thanx for the explanation...lengkap abes da nih...

Apei-->>
Haha..ni xdapat di pasaran sangat..night market pon xleh jupe...

Luffy-->>
aiseh..lu refer komen Nur eh....

eyeliner-->>
lengkap biau x sosat

Jinggo-->>
wa..samela..besh kn?

Dark25-->>
hakhak..wa xmain politik² nih

masviona-->>
setanded tuh..leh dapatkn dipasaran..tp limited edition

Mohd Ariff berkata...

waaahh thanks cik nur.

Dlm bahasa mudah:

GPS --> Sistem komunikasi antara pemancar bumi ke satelit. Bila guna 3 satelit, kita akan dapat satah X,Y,Z (mcm graf). Dari situ kita akan dapat dgn tepat lokasi sesuatu tempat itu.

GPRS --> Sistem komunikasi antara pemancar bumi ke pemancar bumi. Boleh berhubung dua hala sahaja. Dapat tahu lokasi tapi tak tepat sbb guna konsep radius 360darjah.

**pnjg lak komen.. sorry cik @tune, just kongsi pengetahuan..

razor berkata...

musti tipu ni. hehe

Geng Palsukan Sistem

hehe

darkk25 berkata...

ape kaitan politik dengan GPS?

Gabungan Pemuda Kacak Semenanjung.

Pengejar Masa berkata...

tak payah la guna GPS. hafal je direktori jalanraya lembah klang tu

@tune® berkata...

maxx-->>
takpe takpe..silakan..ok jer
tu kire pendek tuh...

Razor-->>
pandai lu eh?mane tau nih?

dark25-->>
kacak?kerchak?anua zen??

masa-->>
pergh..hafal?yellow pages leh hafal x?

Umie berkata...

ko download erk?? kenkwn hubby aku byk d/load je dlm henpon diorg...nak beli gamin tu mahal sgt..huhuhu

@tune® berkata...

kikiki..sile la click pada GPS1 and 2 tuh eh

en_me berkata...

gittewww yerrr..

Kikuri berkata...

Kem salam kat GPS ajaib kau tu. Next time, kalu aku jenjalan kat KL, aku nak sewa...

GPRS adala... tu pon jarang guna! MAHAL!

@tune® berkata...

en me...
iye ler...

kikuri-->>
GPRS wat abes duit jer...
aku bg sewa nk?