Khamis, 21 Mei 2009

Ape yang lu olang perlu dalam kereta?

1. Air
jgn mengada nk minum...ni kalau ade masalah enjin..siram la ngan air...
kalau sikit wat pe...jgn lak satu carton 1.5L air mineral..stakat 2 botol yg 1.5L da ler..

kalau nk minum gak..g beli air yg sedap..enjin xminum air manis macam sirap

2. Torchlight
bukan nk skodeng orang...kalau ade masalah dalam terowong(kan gelap), waktu malam ke spt tayar xde angin sbb ade orang berat tumpang ke(kan Zairi)..so bolehla guna ye..jgn salah guna lak

3. Pisau
Keselamatan pon ye, kalau nk kasik putus wayar sbb abg mekanik ensem pon leh digunakan. Klau ade yg multi pisau tuh pon ok...pasal keselamatan???gua bukan Tuhan...
DIA jer yg tau...

4. First Aid Kit
Malang tidak berbau..kalau ade bau..mesti wa xmboh bau tuh kn?nak bau wangi ke busuk??choiiiiiiiiiii
Kalau ade First Aid kit tp anak lu olang dah kasik barbie doll die pakai pon xgune

5. gegule/cekelat
nih kalau bosan dan mengantuk ye...jgn hentukkan pale plak kalau ngantuk..nasi lemak??suya jer pandai makn nasi lemak sambil drive..kalau setakat burger ke..kfc ke da tere sgt da die

6. Doa
ye..doa sebelum naik kenderaan..igt x kawan²??kalau xigt...google ye

7. Minyak kereta
Kalau xcukup...mesti lu olang gelabah nk cari stesen minyak la..da lambat la..hape la...


Tips xcukup??nk lagi???ntah...lu olang tambah la ye...

**cet!!sape letak CD Kumpulan Sting dalam kete gua??

23 ulasan:

hacienda berkata...

patutnye 1st step lu letak bace doa la bai...

hanis berkata...

dalam kete aku macam2 ader...
benda tak terpikir dek akal pun ader

mrblind berkata...

kena ada bunga flip flop..baru perempuan..hahaha

@tune® berkata...

ieda-->>
kalau nk bace last pon xpe...
yg penting bace bhaiya...hihi

hanis-->>
tuh kene remove tuh

blind-->>
bunga??
xrock...
bantal??kalau nk tido kt umah la..

suya berkata...

driver!

kalo takde..kete tu takleh jalan

Mr PenyuBiru berkata...

mesti masa drive ko layan lagu ni kan "ku timang timang kasih...ku timang timang sayang..."

wakakakaka.....

echan berkata...

tisu

baru pompuan.. kehkeh..

cik belacan melaka berkata...

hahaha..sape dengo STING Weh???stingray betul la.

zairi berkata...

kain buruk pun kena ada dalam kreta.selain bleh lap2 kreta sambil tunggu turn nak bayar tol,ada kegunaan lain jugak.

gua ada satu tips kalo jarum temp. lu orang tetiba santak ke kaler merah.benda2 ni jangan buat derk je.boleh kena top overhoul.rugi dekat 7ratus kang.

lu jangan panik.berenti secara ayu kat tepi jalan.bukak pelan2 dalam beberapa step penutup radiator dalam keadaan panas tu jugak guna kain buruk tadi,jangan cepat2,kang boleh terpancut kat muka.dah berjaya,tuang air paip yang korang tapau dari rumah tadi kasi sampai penuh air radiator tu.pas tu stat enjin balik sambil tuang kan lagi air kat radiator sampai penuh balik.lepas tu lu bleh drive macam besa.kalau ada mamat2 macam pomen punya dressing berenti nak tolong,lu halau je.tu saje nak bawak kreta lu ke bengkel dorang nak mengepow je tu.

tu untuk sementara dalam seminggu lebih kurang.lepas tu lu kena servis lu punya tangki radiator.dah berkeladak la tu.

sekian untuk program kali ni.terima kasih.sila datang lagi ye..

misz eyeliner berkata...

tq zairi.. pjg gile komen ko. tapi bagus jugak sbb aku selalu kena temp naik mencanak2. tp mampus aku tak layan. wahahahahaha...

arfahadnan berkata...

aku spare duit dlm keter...
sbb aku pernah gak ler tertinggal beg duit kat opis.. sampai tol baru perasan... lagipun, aku jugak selalu jer tak jumpa beg duit aku kat mana biler sampai tol.. mula lah sengeh2 jer kat mamat tol tuh.. biasalah.. handbag aku besar.. sumbat jer sumer benda dalam tuh..

apei berkata...

jgn lupa pen, senang nak korek idung!

macha_sezs berkata...

jgn minum air yang disimpan dalam kete. even air tu untuk diminum. aku baca kajian mana ntah, buleh menyebabkan kanser weh!

sekian untuk kali ini.

kenet! berkata...

payung!!

lau hujan camner??takkan nak memerap lam kete jek!! huhu

NaDiaHaNuM~ berkata...

uih..dlm kete ku penuh ngn kasut2..
tu pnting gak,kot2 kasut tetibe patah heel ke,pki heel kaki melecet ke,slipar putus ke..
ade gak spare kn.. :P

chucky berkata...

sentapp aku tengok dlm keta dia ade album stings....

saya berkata...

eh..bkn dlm kereta patot ada kerusi, stereng, enjin kereta, dashbord, blablabla.. ni kereta keluaran mana ni ada toslait gegula bagai ni? hehuehahahaha...

en_me berkata...

stereng kete.. kehh

sue-ana berkata...

aku xde keta.eheh.

@tune® berkata...

suya-->>
tu ko...
hihihi

yela...yela...

Penyubiru-->>
hihi
bukan la..lagu nih
Kupegang pada janji...
hihi

echan-->>
haah..tisu.
sgt pompuan oke...

CBM-->>
i besela...
hakhakhak

lu mau dgr..lu meh nek kete gua

zairi-->>
kalau wa benti tepi jalan ayu², da tentu wa xyah wat keje...wa angkat kain sket..kasi terbelah..pastu kn...wa tahan je kete..tentu mereka akan benti dan gua xyah susah² kn?

kain buruk..check!!

eyeliner-->>
bukan ke kete ko baru..
apesal temp naik??

arfa-->>
ye duit..penting gak tuh..kes mcm lu la slalu wat jem

apei-->>
hix..bukan la...pen dan kertas...

macha-->>
itu aku suda tau...
hihi
takut weh

kenet-->>
..ye payung...
bagus...

Nadia-->>
kasut xpenting..wat semak jer..pastu kalau kene panas kang getah die cair..kasut xmelkat lg..pastu kalau lu pkai..kang kasut lu rosak tengah jalan...malu
hihi

caki-->>
hihi
lu pon nk dgr kn?

saya-->>
tuh preparation tok emegency ye...
hihi

en_me-->>
itu bulit in

sue-ana-->>
xde?xpe...letak smua lam hangbag

Mohd Ariff berkata...

Pisau? ye tak ye gak ek.. kalau
beli buah mangga tu, boleh kupas
kulit terus ek..

@tune® berkata...

arip-->>
betul tuh..
kalau nk mkn terus kn..
kikiikiki

alif-mikail berkata...

Minyak dan duit cash!!!