Rabu, 25 Mac 2009

bahasa standard pelis!!

hello...
kite meeting nih..
pakaila bahasa setanded la..
lu olang punye english kan ke lg power dari gua..
apesal tetibe congceng congceng nih?
respek arr same wa...wa kan German..
kalau wa bergermany ngan lu olang...
mampos ngan lu, ngan wa skali xpaham!!!
kapok!!

19 ulasan:

13may berkata...

ko buat mcm ko paham...

sure depa cuak :D

@t00neY r00neY® berkata...

huhu..
nnt den torai...

a.k.u.p.e.n.t.o.i berkata...

lu blasah cakap arob da...

~ Lady ell ~ berkata...

ayyyo...sekali kene 'sound' daaa...

somewhereonlyweknow berkata...

wa nak gi kole gule sok. x maen bahse2 jemen lu. wa pakai bahse iban.

mugiwara berkata...

memang macam tu!
kalau geng2 chaya nunalip, memg takde sensitibiti.

er...walaupun tak semua, kebnyknnya cm tula...

bkn nk skeptikal atau apa. cuma perlu paham dengan keadaan juga.

apei berkata...

chilakak pantang gua meeting cakap bahasa asing!

hanis berkata...

haha~
belajar la weh.
sok2...
ko plak bahan bercakap congcang congcheng....

suya berkata...

tembak je.nak pinjam senapang aku?

suhanazainal berkata...

lu congceng gak la ngan diorg....

ini semua british nyer pasal...suke2 je bawak diorg keje sini.

en_me berkata...

hmmm, layannn jakkks..

misz eyeliner berkata...

siot dowh.. kalau diorg kutuk ko pon satu hape ko tak paham..

zairi berkata...

slalu gak time meeting diorang ni slalu mix bahasa cina diorang.tengah cong ceng cong ceng,kang tetiba pandang kat aku "is it zairi?".diorang aspek macam gua paham je cakap diorang tu.selamba gua balas "Insyaallah..."

macha_sezs berkata...

woo...ini memang parah.aku sound direct je..

*hentak meja sekali*
"bole cakap melayu tak? ..or may we speak in english please?"

cik belacan melaka berkata...

congcencengcong..wo ai ni atune.ni hau ma..hau hau hau..lol

chucky berkata...

nnt aku pukul derang,berani buli ko ye

Umie berkata...

kekeke...beb, aku dulu2 kan masa awal masuk keje tu siap cakap konon aku paham a little bit cong ceng2 diorg tu... jd bila kat depan aku segala colleague aku tu berwaspada... padahal aku pun dah lupa mandarin langua. aku tu...wakakaka

razor berkata...

kalau keje di bank no1 dekat bangunan paling tinggi di dunia tu, asal meeting je mesti ada sound : 'english plsssss'

haha

@t00neY r00neY® berkata...

aku pentoi-->>
arob?nnt derang igt wa taliban

ell-->>
hihihi...
sound system ell

some-->>
bhasa iban?
mampos orang iban jer yg paham

mugiwara-->>
payah ngan derang nih..bukan xberpelajaran..lebih bijak dr gua pon...

apei-->>
gua berpatah arang!!!
mmg marah weh!

hanis-->>
da terai..
sok baru stat kelas

su-->>
aku conceng..die tya aku blk...
aku nk jawap pe?

ko slahkn british?
hihi

en_me-->>
zass kn aje

eyeliner-->>
tu ler pasal..
bahaya nih

zairi-->>
lu balas insyaAllah..
cube MasyaAllah??
ape lak reaksi derang

macha-->>
aku lex dulu..malas ...
bagus la ko..garang..

CBM-->>
hau hau hawau lu!!

caki-->>
pukul kuat² ye

umie-->>
at least ko ade paham..
gua??
haram!!

razor-->>
aik??
kt bank no 1 pon itu macam ka?