Khamis, 22 Januari 2009

tak sanggup

1. Pernahkah anda balik ke rumah, tgk lampu 40W bertukar 60W (makin terang)

2. adakah anda merasa panas kipas diwaktu mlm tetibe mlm itu dingin sbb ade orang tolong cucikan kipas?

3. Bagaimana pula slama ni kereta anda berpanas berhujan di rumah tetibe garaj disediakan dan kereta itu selamat dr embun pagi?


gua patut bersyukur kerana ayah gua masih sihat melakukan itu smua...wpon:

1. pg² wa kene tag cerite jodoh& perkahwinan

2. wpon die slalu bersiap lambat kemana² walhal wa da siap lebih awal

3. die nye bebel kalah mak gua

4. die kelihatan lebih muda dr mak gua

5. kekdang die terlupa letak barang merata² marah gua sbb xjupe

ramai kawan² gua da kematian ayah..ade yg xpernah merasa kasih sayang seorang bapa..wa maseh beruntung dpt rase keduanya..& till to date, ayah gua masih boleh drive jarak jauh..berenag jarak jauh...mahupon acara mkn berganti²

xramai orang rapat ngan ayah...maybe ade history or xde chemistry...ade gak yg marah kalau ayah derang kawen 2...perebutan harta, kuasa(da mcm slot samarinda da..)

tp...wa xpernah terlintas kt fikiran hidup wa tanpa die yg wa sayang..wa xsanggup kalau die sakit...sementara ayah kamu, kamu dan kamu masih ada, kol la die...amek fon skang!!

ni x...sik nk sms bf/gf...

amek aku ckp..tu pon kalau yg dok merantau...

sesape yg dok ngan parents...jz appreciate them!manusia xpernah bersyukur..

hanya apabila orang itu sudah tiada di muka bumi...barulah mereka sedar..nauzubullah..harap wa xmcm tuh...

kenapa:
kalu blogger ade anak or suami, mesti cite pasal mereka shj
blogger ade BF or tunag..entry pasal BF/Tunang lebih byk dr parents
kalau ade kawan..pasal kawaaaaaan jer..shopping or makan...
parents?ade..tp xramai

wa pon takut kalau² suatu hari nnt wa sik citer pasal future bf/asben/anak/soping/mkn...
so at least wa da ade satu entry pasal ayah wa....

♫phew♪heheh♫

**sayangilah keluarga anda...anda mampu mengubahnye

29 ulasan:

razor berkata...

sobsobsob....

10q

@t00neY r00neY® berkata...

tape...laki mmg patut nages ble berkaitan hal family

misz eyeliner berkata...

sib baik aku baru col td. tak la terasa sgt..

@t00neY r00neY® berkata...

baguih...

ko mmg anak rantau

Monkey D Luffy berkata...

aku pun takder ayah dah... huhuhu

tapi entri aku ada sikit2 citer pasal bapak n mak.. kenangan lama

Kikuri berkata...

Waaa.... papa kita share some qualities....

1. suka bersihkan kipas
2. Suka bebel (mak aku x byk bunyik)
3. Konfem! kalu ilang barang dia tuju kat aku dulu!

Aku duk ngan parentslaa... so, tak mainla guna enpon. Aku main face-to-face...

P/S
Aku pon pnh gak wat entry pasal beliau. Mama aku aje blom... coming soon. Thanx for the idea!

darkk25 berkata...

aku rase nak berlari balek rumah je skang..

agak2 berape jam melaka - kuantan kalau berlari?

Umie berkata...

wei...aku terasa arr...huhuhu... aku nak call mak aku tp mak aku tak duk rumah..dia pi mengaji pondok..tak pakai henpon..cemane aku nak call..aku cuma bole ckp ngan dia bila time cuti sekolah je sbb masa tu dia pun cuti... tapi aku tetap doakan mak aku & arwah bapak aku... itu lebih afdhal kan???

Encik Bibir berkata...

aku gadoh ngn bpak aku sbb slalu blk lmbat . tp aku kuar pon lambat sbb tuh blk lmbat .

kecik2 dlu kalau tgn terseliuh bpak aku yg urut tp skang dh gaduh urut senri ar tiap2 hari

somewhereonlyweknow berkata...

bilek air umah aku baru je tukar kepada 60wt..wahaha!ko ni wat aku trase je sbb byk cite pasal bf dari abah aku..tp aku de cite gak sket2 baru2 ni..dah insaf ni..tq

~ Lady ell ~ berkata...

kalo ko tk ingatkn,mmg tk sedor selama nih.time kasih sbb dh kejutkn mcm kejut dr bgn tidur tuh.

tp kn,ini n3 mcm menyindir gak kn...aduih,panas plak mcm kipas yg tk dicuci walaupn bukak kipas waktu tido mlm....

~ Lady ell ~ berkata...

aku kn geram tau...dh bape kali aku komen apesal tk kuar ekk.tp aku tk sign in...mmg mengade betul mende nih.

Boyz berkata...

erm....dulu time kecik slalu ar kene tuduh usik barang die kalu die salah letak..heheh.....alhamdulilllah aku ada ayah camtu, die mengajar aku supaya jgn usik barang orang kalo taknak kene bebel..heheheh......yang pasti aku bersyukur dengan kewujudan mereka (ayah+ mak aku) yang mmg best+sempoi+penyanyang=sangat best....

hacienda berkata...

aku slalu je kol n rapat n manje dgn ayah aku..hahahaha..so aku xtrase

alif-mikail berkata...

jom! kita bergoyang!

apei budak kampung berkata...

aku terus tepon bapak aku, "hello ayah sihat? ngah buat aper tu?" ayah aku jawap "kau tepon pagi2 ni nak pinjam duit ke?"

hanis berkata...

aku pun tak terasa sangat sebab aku rajin sms mak aku
ngahahhahah~
neway sabas!

chucky berkata...

tu laa,pagi td aku buatkan ayah ribena,tp aku asik nk sebut cikgu rubina aje

DarabDua berkata...

ilmiah benar entry lu kali ni.
tiba2 gua jd insap!

a.k.u.p.e.n.t.o.i berkata...

ko jgn wat aku jadi sedey...trasa cam trderhaka plak..huhuhuhu

mugiwara berkata...

mak abah aku dh masak dh ngan perangai aku yg malas blik umah kecuali cuti pnjg...
aku xbrape rapat ngan abah kerana- (sama dgn slh 1 sbb yg tertulis dlm entri)
hrp aku dpt berubah sblm terlambt...
maceh~

Nadine Zuharra berkata...

emm..ini entry byk sedih woo..
haa,cuti 3-4 hr ni ape lagi..yg dendang perantau tu sila2 lah balik kg yerk..hehe..
*rindu jgk kat abah saye..

KARKADEWA berkata...

gua dah talipon bapak gua...
tapi kene bebel sbb dah lame tak balik rumah...
haish...
nsb baik bapak gua..
kalau bapak jiran gua dah lame gua backhand pinggang die!

@t00neY r00neY® berkata...

luffy-->>
xde ayah?sori...
ni peringatan wat diri aku jer...

kikuri-->>
face to face...

kire ari² ngadap la kan?
baguih nau...

dark-->>
xlame..sekejap jer tuh...
lari setempat sambil call pon tape...

umie-->>
alasan ko diterima!!!
yg penting kite slalu igt akan mereka!!

encik bibir-->>
hihi...
bes gak kalau jd kecik sentiasa kn?

some-->>
haish,,,entry lam sam ma..
tersa kah?

@t00neY r00neY® berkata...

Lady ell-->>
my dear ell...ini entry ha..tiada kaitan ngan orang yg hidup or mati...wa pukul rate meh...smua berkait meh...

susah ke nk komen?xkan jem kot?

Boyz -->>
hah..ko kene igt tuh...
jgn usik barang orang...
jgn rampas bini orang

hacienda -->>
baguih..anak yg baik...

alif-mikail -->>
huish...lagho nih lip..


apei budak kampung -->>

haha..salah cenel la plak eh?

hanis-->>
tahniah!!!
amek award anak yg baik...

chucky-->>
sape cikgu rubina tuh?

DarabDua -->>

alhamdulillah...
isap gak lu akhirnya

a.k.u.p.e.n.t.o.i -->>
terderhaka?xmungkin...


mugiwara -->>

sebelum terlambat beb...

Nadine Zuharra -->>

sile pulang ye..bagaimana dgn anda di Thai sane?

KARKADEWA-->>

kalau bapak jiran lu..lg xsyiok..bedebar kalau gua..taku² ade pape yg terjadi...

*i.am.me.for.myself* berkata...

:) syukur aku masih ada ayah

@t00neY r00neY® berkata...

ye..marilah bersyukur

~ Lady ell ~ berkata...

jgn salah paham..aku sedor bkn sbb selama ni aku lupa abah aku.abah aku selalu aku jumpa ,tetiap hari aku ingat die...cuma yg aku sedor, aku tk penah ada n3 special pasal die...

kalau org len elok lh terasa....:)

sue-ana berkata...

serius,masa abah aku tiba2 sakit teruk aritu, mmg terasa sgt.sbb dia xpnh sakit sblm ni.demam pun jrg.wpun aku xrapat dgn dia,tp bila dia dh start sakit,baru terasa yg selama nih aku jrg borak dgn dia. alhamdulillah,dia dh ok skrg nih. nasib baik aku masih diberi peluang utk jaga n buat baik dgn dia.huhu.