Sabtu, 24 Januari 2009

kita merancang...Allah tentukan

Arini kite hidup..sihat walafiat
leh gelak and tertawa riang..
leh senyum and marah orang...
leh makan n minum ditempat yg mahal..

tp, pernah tak terlintas kt fikiran kite
yg Allah itu boleh mencabut nyawa seseorang itu dan
menyuruh malaikat maut menarik nyawa kite sekelip mata?

Sr. Chemist gua mase gua keje TG...
meninggal xcident
umor 30thn, meninggalkan seorang balu dan seorang anak perempuan berusia 5 bln..

kawan rapat najmie, skang najmie plak sasau mcm die mati bini
ni la namenye true friendship...
mmg sedey...

die xcident kt Meru, ngan budak yg name same dgn die..Hafezal juge

kedua yg meninggal malam tu bernama Hafezal..Kris moto hafezal (kawan gua) & mamat RXZ pon hafezal.meninggal di tempat yg same..
ajaib bukan?tp itulah fakta bukan auta.

setiap yg hidup pasti akan mati...
kalau kite wat dosa harini..
agaknya sempat x nk bertaubat esok?

Kalo Alah da tarik nyawa kite?

Smoga roh kawan kami dicucuri oleh Yang Maha Esa
~Al-Fatihah~

18 ulasan:

razor berkata...

al fatihah..

sama nama. umur?

sama mcm nama kawan aku.

mugiwara berkata...

menginsafkan...

sbb tu kite di pesan n diajar supaya berniat membuat kebaikan bila nk kuar umah...

*al-fatihah*

Kikuri berkata...

^Alfatihah...^

Thanx for this entry. Yelah... kadang2 kita ni pelupa atau sengaja buat2 lupa.

Aku ni kdg2 semayang pon tangguh... Takut gak kan?

Monkey D Luffy berkata...

kena sentiasa ingat mati ni

~ Lady ell ~ berkata...

sbb tu ada sabda,bramallh kamu sprt kamu akan mati esok hari..

hidup ni pinjaman tuhan..bila2 die nk amik dia kan cabut nya kita..masya'allah..

~ Lady ell ~ berkata...

nyawa*

DarabDua berkata...

alfatihah

macha_sezs berkata...

alfatihah.

sejak memenjak ni entry ko makin ilmiah la...aku tacing ah!

Nadine Zuharra berkata...

salam takziah..mari kita sedekahkan al-Fatihah buat mereka..
Semoga Allah mencucuri rahmat ke atas kedua2 Allahyarham...Amin..

Faizal berkata...

al-fatihah..

mrblind berkata...

al-fatihah..kebetulan ek nama sama..

misz eyeliner berkata...

Dia yg menentukan segalanya..

al-fatihah..

en_me berkata...

sodeyyynyerrr.. alfatihah

*i.am.me.for.myself* berkata...

ajal maut di tangan tuhan..
Allah sahajalah yang menentukannya

Al-fatihah

Umie berkata...

Al-Fatihah utk kesemua arwah tu..teringat sahabat (1 batch keje dulu) yg meninggal xcident somewhere in Klang.. Kitorg batch yg kat selatan nie tertanya2 sape klik kitorg yg meninggal tu..aku yg x sedap hati cuba call HP dia (arwah) nak tanya sapa yg meninggal tu tp call2 x dpt pun..maybe HP dia dah tercampak memane kot..esoknya baru tau dia yg meninggal..bayangkan kalau aku call tetiba dia jawab...hah,misteri nusantara sungguh!!!

@t00neY r00neY® berkata...

razor-->>

same name.umor aku xcek la plak...

mugiwara-->>
ye..kalau niat betul insyaAllah Die akan mebantu kite...


Kikuri -->>

bukan ko sorang jer..aku pon cam ko gak..sehujung² waktu kalau leh..

Monkey D Luffy-->>

tulah tp kite mudah lupe

~ Lady ell ~ -->>

btul tu ell...

DarabDua -->>
samalah..


macha_sezs -->>

thanx...aku cume igtkan diri sendiri...

Nadine Zuharra -->>

thanx Nadine

Faizal -->>

al-fatihah

mrblind-->>

haah blind..kebetulan lak..

misz eyeliner-->>

dan kepadaNya jugaklah kite kembali...

en_me-->>

thanx-->>

*i.am.me.for.myself* -->>

yup..kite kene prepare la kn?

Umie -->>
xsangka kan?kekadang xexpect die yg meninggal...rupenye..orang yg kite contact tuh..dielah yg pergi...

shafa berkata...

al fatihah buat arwah...
mmg terkejut xsangka...

najmie ape citer skang..??
dh ok ker die..??

Tok Li berkata...

Hidup ini sangat lah sementara sifatnya...

Al-Fatihah...