Selasa, 4 November 2008

kepada kedua ibubapa

kedua ibu bapa...
kedua ibubapa..

adakah:
1. seseorang itu mempunyai dua ibu bapa...
2. ataupon die mempunyai ibu bapa kedua contohnya ayah angkat/ibu angkat/tiri/susuan

kenapa:
1. penjodoh bilangannye kedua??

mmg la dua orang kn..ibu dan bapa...nape mesti sebut kedua ibu bapa?

cth dalam karangan..

"kedua ibu bapanya telah pergi menunaikan Haji ketanah suci mekah maka die dgn suka hati merempit bagaikan tiada siapa di Jalan raya"

"ucapan untuk kedua ibu bapa sy yg byk memberi dorongan kepada saya tok jd angkasawati and menakluki bulan"

13 ulasan:

miezi berkata...

sepasang ibu bapa?

@tune® berkata...

sepasang??
erm..boleh gak kn...

tp cam xseswai la plak..

Umie berkata...

laa...ingatkan cikgu BM mane tadi...huhuhu

Kikuri berkata...

Ape kata 2 orang? Ahaksss... aku tatabahasa BM mmg kureng sket. Sbb tu kalu kene wat speech in BM mesti pengetua aku reject mentah2... hishh!

misz eyeliner berkata...

ataupun itu adalah ucapan KEDUA utk ibubapa. kalo mcm tu patut PERTAMA ibubapa

1. PERTAMA kedua ibu bapanya telah pergi menunaikan Haji ketanah suci mekah maka die dgn suka hati merempit bagaikan tiada siapa di jalan raya
2. ucapan untuk PERTAMA ibu bapa sy yg byk memberi dorongan kepada saya tok jd angkasawati and menakluki bulan

hahahha.. sila jgn ikut.

lindosh berkata...

err walaupun bm bahasa sendiri. tp tetap lemah ekeke

mrblind berkata...

yelah..takkan lu nak letak kepada perdua ibu bapa...hahaha..

13may berkata...

2-2

:D

sultan berkata...

ntah2 pencipta penjodoh bilangan ni suka sgt kat no 2 kot...

nasib baik dia x suke kat no 9 ke. kalo x dah jd kesembilan ibu bapa...

nur berkata...

OO..KEDUA IBU BAPA...KNP X KETIGA IBU BAPA KAN?KEEMPAT ATAU KELIMA ATAU KESERIBU?APE DA AKU NI..DAH BENGONG AGAKNYE...ADUHAI..SURAM JE CUACA ARI NI..SEAKAN BERKONGSI KESEDIHAN YG DIALAMI OLEH KELUARGA BAYAH DIATAS KEHILANGAN IBU YG DICINTAI..AL-FATIHAH...

ilazz berkata...

cam nak amik soklan bm spm la plakkk.

ladyell berkata...

tulh..aku pn penah ckp kt org camtu...kalau nk guna KEDUA,gunalh ayat "kpd kedua2 org tua saya iaitu ibu dan bapa.."
abis, bile aku ckp mcm tu die kate aku nk tunjuk pandai plak.hek eleh...org nk betulkn je...lantak ko lh labu...

ko bleh gak jd cikgu bhasa melayu tun...

@tune® berkata...

umie-->
gua cikgu xbertauliah tau...

kikuri-->
pasal tuh la hang cikgu inggerisssssssssss...cait!!

eyeliner-->
giler sesat ko nih dah...

lindosh-->
ke ko ckp bahasa uganda?

mrblind-->
perdua..dah mcm perodua dah...

13 May-->
3-3?

sultan-->
ko kenal ke pencipta penjodoh bilangan tuh?
9??mau kene jangkitan lain nih..

zeela-->
ye lah..kebetulan lak kn??

ilazz-->
dah..ko jgn g skolah...

ell-->
aku xblaja maktab la...
xmo la cikgu..
budak skang nakal