Jumaat, 29 April 2011

paranoid?

anak aku da 5months old..alhamdulillah..so far die xde byk masalah..kalau stakat aku kne bgn tiap² mlm susukan die..aku rase itu normal...dgn harapan, aku leh la kurus sbb stress xcukup tido kn...agagaga...

Photobucket
syhh...sy tgh tido..jgn kacau

mase die kene cucuk 3 bulan, mikhael kene demam..tu first time dia kene demam..so..aku sgt takut n sedih...tp aku percaya yg die akan sembuh satu hari nnt...

Photobucket
no picture please!!!

kemudian, die demam lg ..so dlm mase sebulan, die kene demam 2 kali..aku mmg risau..tgk badan die pon mcm susut...tp..badan aku xsusut² gak..wut the??hahaha

Photobucket
saya mmg suke tido mcm ibu saya..

oh ya..semalam aku saje lepak umah nanny mikhael..all this while aku mmg xde rase suspicious kt makcik nih coz anak aku xpernah lapar kalau duduk ngan die...bile blk jer anak aku kekenyangan n terus nk tido...and satu hal lg kalau anak aku dr umah nanny die..wangi sedap jer bau anak aku...

Photobucket
kalau saya ketawa pon..sbb orang lain yg suruh saya ketawa...

ade skali aku nk bawak mikhael jln² g Kuala Lumpur (wah..mcm batak jer sbb da lame xg KL), aku singgah umah makcik tuh..terus die amik anak aku n di pakaikan bedak n lotion..kebetulan aku mmg lupe nk pakaikan bedak n lotion....hahah.malu aku....

Photobucket
car seat nih himawari yg punye..saya pinjam aje...


satu jer hal yg merunsingkan aku..bile die mandikan si mikhael dgn sabun, die xbilas pon dgn air bersih..die lap anak aku dgn sabun² kt badan die...pelik aku...smlm bukan aku buat spotcheck ke hape..da anak aku menangis sbb da lame kot xjupe nanny..so mase cuti hari buruh..aku bawak g umah nanny..terus senyap...sbb aku demam...xlarat aku tgk die nangis xtentu pasal...

so far, aku bersyukur dpt pengasuh yg baik mcm makcik nih...dah la xberkire...tuala n baju anak aku die basuh xpernah plak die minta aku duit sabun...die jaga anak aku 11jam, xpulak die minta bayar OT...aku harap makcik nih oklah...aku baru hantar 3 bulan...kekadang die amik cuti sbb die kene follow up check-up kt hospital sbb tonsel, pastu die suh aku tolak gaji die..xsampai hati aku nk tolak...da la aku byr RM200...xke murah tuh...

Photobucket
ibu nih macam paparazila...asyik nk tangkap gambar kami saja...

cume, sbb die duduk umah kampung..so nyamuk kampung sangat la berkenan kt anak aku nih..sbb anak aku putih, so bile nyamuk gigit, merah semerahnye anak aku...makcik ni jage cucu die..umur nk masuk 2 tahun..Sarah name die...bijak sgt budak ni..kalau mikhael dtg..abes diciumnye anak aku...mak si sarah nih pon suke belek kuku n telinga anak aku..so anak aku slalu bersih...hahaha

Photobucket
parut nyamuk di muke saya...abesla..da xhensem saya nih...


quick update about mikhael:-

3months, jisim - 5.6kg, panjang 60cm
4months, jisim - 6.1kg, panjang 61.5cm

sekarang die da ade cubaan mencakar diri, menterbalikkan diri dan memegang benda...semburan kasih sayang juge telah berjaya dihasilkan...kalau die tgk tv, paaaling die suke..kalau aku on berita pon die tgk selagi tak mahu maybe sbb die suke cahaya yang terpancar dari tv tuh membuatkan die sangat seronok melihat pergerakan juga suke main game kt henpon daddy die...haih...


Photobucket
daddy...Iphone 4 satu, saya nk main farmville mcm ibu la...


**first time celebrate hari ibu...ini tahun...Happy Mother's Day to ALL mommies in the world...

8 ulasan:

Anak Wak Mail berkata...

selamat hari ibu!!haha..

owh..patut lah hari tu xdtang rumah opah..

@tune® berkata...

selamat...

hah..spotcheck umah nanny...

JelinaJoli berkata...

baru kacak dan jantan bila merah2 digigit nyamuk.... hahahha



selamat hari mommy se-meru..

Arissa Aqilah berkata...

pelik gak part tak bilas lepas sabun tu..kalau kita mesti rimas sebab mcm melekit..aku punya bbsitter pon bagus, sampai dia konplen aku x penah ketip kuku anak2 ku..dia kata mak2 sekarang, ketip kuku anak pon x sempat...heheheh...amik sebijik.

shafa berkata...

sama kes mcm anak kwn akak aku..
baby lg dlm pantang tp mak mentua die janis kepercayaan xleh mandi baby lap jer blh...
kl lap ngn air xpe...nih lap ngan baby wipes....
bahan chemical tuh...xker sensitif satgi kulit baby tuh...

@tune® berkata...

LINA-->>
giler hang!
xkacak la...macho adela...baru org kate ganas...

se-meru?cait!

aisyah-->>
hahaha..betula la..
belek telinga pon die gak..

pa-->>
lap pakai napkin ngan air suma logikla...

baby wipes jer?
mane maunye hilang daki...

Umie berkata...

selamat hari ibu babe...best kan sambut sebagai ibu ni..hihi

@tune® berkata...

umie, mmg best banget..rase dihargai...