Rabu, 20 April 2011

Misi yg asyik miss saje...

believe it or not...berat badan aku xleh balik ke normal...ye ye..aku sengaja nk badan aku nampak taf mcm asben aku...baru orang kate ideal..kalau die taf..xkan aku kurus kering, nnt orang kate die xbg bini makan plak kn?

Photobucket
serasi bersama kn???

PANGGGGGGGG!!!!!!

itu adalah ayat motivasi aku sebelom nih..tp skang..lepas jer ramai orang ckp aku kembang. maka bertukarla target aku and misi aku...selaras dgn visi satu Malaysia la kn...

step² yg aku CUBE praktikkan...diulangi..CUBE ye...ye ye..aku tau aku CUBE jer....

1. bookmark kevin zahri punye blog (aku discover kt belog anak wak mail)--->>DONE!

2. letak gambar fajura as profile pic kt FB...motivasi neh!!!--->>DONE!

Photobucket
bukan susah pon..letak ajer kn..amacm?cun kan aku??

3. no more heavy breakfast on working days...makan oat n nestum saje n susu(da macam baby plak)--->>DONE!!!(for this 3 days la...)



4. letak treadmill kt bilik yg tiada gangguan..dan jauh dr orang ramai yg akan ejek aku--->>DONE! (asben aku la yg letak)

Photobucket

3. before solat maghrib, jogging atas treadmill sambil berzikir(amacam?islamic x)--->>NOT YET!! (zikir tu dahla...jogging...hihi..harap maklum...)

4. bykkan berjalan ke arah production, kalau x, aku paging jer derang, mesti ade despatch yg dtg amik brg bawak turun...-->>DONE!!(for this 3 days la...)

5. makan secara cemerlang, gemilang&terbilang...(cari DR Fazilah Kamsah punye tips ye...)-->>DONE!(for this 3 days la...)

Photobucket
butter prawn??feveret siallllll!!!

6. pikir positive yg badan aku leh slim n vogue --->>DONE!!!(ini hari² aku berangan)

7. jadikan baju yg dah tak muat sebagai motivasi...n terima hadiah baju yg bersaiz kecik supaya kita akan menuju ke arah itu...--->>DONE!(adik aku bg baju yg bersaiz kecik...xpe...SEMANGAT!!!)

8. elakkan makan malam...er..er..DO...NE...xdan ler...hihihi

9. dapatkan kawan baik yg best macam Fairina yg leh bg pinjam premium beautiful yg berharga 2k dgn selamba jer...gile best kawan aku nih kn?!!!!hahaha--->>DONE!!!(for this 3 days...)

10. puasa sunat 3 hari dalam bulan Islam...aku xde cuti pose..cane??hahhaha...


pada tarikh 18/4/11, berat badan aku adalah 55kg..aku nk buang 5 kg dulu...pastu baru another 5kgs...

korang rase....dari 10 target aku...brape % yg aku buat???

aku rase kire yg buat lebih byk dr yg xbuat kn??

hahahhaha...atau bertahan selama 3 hari saja?

kite nantikan episod seterusnya...

5 ulasan:

Arissa Aqilah berkata...

aku rasa 80% ko boleh buat tapi yg betul2 ko istiqamah dlm 30% kot....hahahah..cabaran utk ko ni..ayuh berusaha!

Anak Wak Mail berkata...

55kg je...belom 60 kira ok la tu..

hadiah besday tu bagi baju kecik,,sebab kita tahu kak uda kecik,,tapi bahagian perut dengan lengan atas dia besar kan???hihi..

b a r | n e berkata...

caiyok tun!

tang gambar Fazura : misi menjeleskan aku = sukses.

err..buleh kenalkan Fairina kat aku tak?

ngengeh =P

Umie berkata...

beginilah nasib diri ibu2 lepas bersalin, owh Tuhan.. (nyanyi dlm versi cite P.Ramlee)

aku pung berat takmo turun..duk kat 50kg tu aje...uwaaa!!!... aku nak salahkan cuaca sejuk yg menyebabkan aku sentiasa lapar...hahaha

@tune® berkata...

aisyah-->>
30%??WOW!!tinggi tuh!!!
chaiyok!

Rifhan-->>
haah..seswai sgt baju tuh ngan figure body akak hangnih..

Barina-->>
caiyok!!!!!!\sukses gambar fajura eh...

Fairina ko mesti knal sb satu matrix dulu

umie-->>
Oh Tuhan..apa salah n dosa ku hingga sebegini jadinye'

hahaha.