Rabu, 6 April 2011

bukan best pon

sikiit pon aku xjeles...apetah lg menyampah..tak tak...

1. korang tau jer la kn....sejak aku menjadi ahli pantai timur(Pahang) nih, slalu jugakla aku blk ke kampung halaman...mestila aku lalu highway yg sgt convenience itu...kalau lalu jln kampung mahupon naik keretapi, mau lusa baru aku sapai kampung...ye la...aku xjupe stesen yg spetautnya kn...

Photobucket

bile aku lalu highway, mmg byk la team² motosikal berkuasa tinggi...stakat lap 120ยบ apelah sgt...pehtu kalau aku drive 120km/hr...derang rilex leh pintas aku..ini bermaksud, plg slow derang bawak adalah 160km/hr...tp mmg berdesup la peginye..kalau bawak slow², serupa bawak kapcai or honda EX5 kn?tu mat rempit jer yg pakai...


Photobucket


persan x, geng² nih slalu konvoi ramai²..yelah..baru gempak kn...perasan x jacket yg derang pakai...aku bajet tuh kalis luka...sbb kalau derang injurt ke..jatuh ke...leh rilex jer...

Photobucket

DAHSYAT...mmg DAHSYAT...tp kalau jatuh la...kalau xserius injuires, mesti mati...yelah, bawak motor laju sgt kn...

Photobucket

tp..korang terfikir x pasal baju kalis luka tuh...zip die dr tengkuk/leher ke perut...kalau derang kencing/berak..takkan kene bukak smua?husband aku citer, mase die g toilet die nengok 2,3 mamat yg pakai jaket nih dah serupe kanggaroo da nk kencing...derang kene bongkok sket utk...ermm....

2. seandainya da pakai kereta mahal, pakai la smart tag nk bayar tol mmg xsemat betul la kalau bawak BMW Z4 bayar tol or touch n go...kete dah la rendah...terpaksa kuarkan separuh badan nk touch mende alah tu..dah ko buat jem kt plaza tol..

Photobucket

aik?tol tuh apesal orang pgl plaza ek?ade shopping mall ke?

8 ulasan:

suez berkata...

aku takde masalah ngan geng2 motor besar ni, biasanya macam berdisiplin lah jugak. tak macam mat rempit, menyakitkan hati aje.

@tune® berkata...

mmg disiplin...
mat rempit?baju pon xnk pakai kekadang!!

Umie berkata...

aku ngan laki aku pun selalu gelakkan keta yg mewah2x bile kat toll diorg bayar cash aje..hahahaha

@tune® berkata...

hihi,,,wat malu jer,...

xkn xmampu nk beli touch n go?

ntah ntah kete kampeni kot....

Arissa Aqilah berkata...

aku ade gak kembang idung kalau kt sebelah tu kete mahal tp byr tunai atau T&G..ala2 mcm iklan roslan aziz belakon tu..
x penah aku terpikir nape plaza tol ye..plaza jakel pon ade tp okla ade kedai2 kan..

@tune® berkata...

haha..sapai kembang idung ko eh...

anyway, pelik kn?
Plaza?whats with dat?

chucky berkata...

ko agak2,kalau naik kapcai,pakai mcm bawak superbike,style x?

@tune® berkata...

pergh...stylo la sgt kn....