Rabu, 2 Disember 2009

strike blk

cliche sgt smua orang..

kalau kete selow mellow kt depan mase lu orang drive...mesti ckp pompuan yg drive..
walhal..kekdang pakcik tua la weh...kalau dah pakcik tuh laki kn??

xpon pasangan kasih memadu asmara...boipren drive..xke laki gak tuh??dah namenye boipren...

kalau ade orang xbg signal nk masuk simpang...ade gak yg kate pompuan..walhal
hakikatnya..lelaki!!sbb tgn sebelah kanan sibuk dok pegang puntung rokok..
kalau kete BLM, Pesona..Gen2 dan sewaktu dgnnya..alasan tgn sebelah letak kt gear..waklu!!

klau bawak motor lak...susah sgt ke orang laki nih nk matikan signal plak??
signal tuh dok pasanggggggggg jer sapai ke sudah...
orang nk kuar simpang napak derang dr jalan besar pon kompius...

lagi satu kes...suke sgt orang elaki nih dok sms mase naik motor...pastu kejap ke tengah kejap ketepi...datang lori besar...bang bang boom......selamat..korang ade bace kn orang lelaki dok sms pastu meninggal sbb langgar tiang...

tadi..mase gua on d way balik..kt bulatan persiaran kayangan..ade satu kete waja..DAL 2572 dok himpit kete gua, mamat..kalau mamamt tuh..laki la kn???gua honkan ajer...macam beruk bawak kete..gua rasa gajah dalam zoo pon lagi disiplin kalau die ade lesen...tp gua rase gajah pon lagi baik la dari die..

ni kes lain plak...kalau lori sama kren..besar²...kebanyakkan @ hampir semua yg drive laki kn??part parking sukati jer...sebelum simpang la...sebelum nk masuk simpang la..orang nk keluar simpang pon susah...xnamapak kete dr jln lain...tloretae la sket bhaiiiii

as for me...no 1 is perfecto...xkira la laki ke pompuan ke...mesti ade wat perkara yg xsepatutnya mase memandu...so...xleh salahkan sebelah pihak gak..tp scene² di atas adalah sesuatu yg benar
yang gua alami sendiri...

scene gua bayar 2 saman speed trap pon benar...kuikuikui

8 ulasan:

macha_sezs berkata...

erk. ok ok. sekarang lu kena bawak bertenang dulu babe.

hee~

mugiwara berkata...

pasal tak reti matikan signal tu memang setuju sangat!

aku pun konpius dia nak kuar [dari lorong moto] ke tak?

err...kadang kadang aku pun terbuat juge~

hacienda berkata...

setuju setuju

cik jijah berkata...

betul betul betul!! asal dgn ong puaannggg jaaa nak eksennngg.. gonggggg aaaaa..

chucky berkata...

sama je laki ke pompuan kal bawak keta
tua ke muda

en_me berkata...

saman dah bayor.. lega kannns.. ehehe

saya lah berkata...

kakak gua race dengan bapak mertua gua, bapak mentua gua kalah. kakak gua stat dari kerinci, bapak mentua gua dari s.alam. las2 bapak mentua gua kena potong. bapak tu sape? laki jugak.

mamai berkata...

huhuh pakcik memang tak suka dengan pemandu kat malaysia baik perembuan atau lelaki yang tak reti nak guna akal atas jalan raya nie....

kalau yang perempuan nak tunjuk dia paling bersopan sampai kereta tak bergerak walau jalan kosong kat depan dah tu di hon mula nak melatah. ada juga nak tunjuk pandai berenti kat tenggah simpang sebab lampu trafic light merah sengal tul dah semua orang tak boleh jalan

kalau yang lelaki nak tunjuk dia hero atas jalan raya. bila acah sikit mula nak ajak merempit macam dia ajer ada lesen macam kereta dia ajer yang bagus. nak memotong tak dapat kanan ambik kiri

pakcik jumpa nie hari-hari atas jalan, biasanya pakcik bagi isyarat jari ajer tak kira perempuan ker lelaki