Ahad, 4 Mac 2012

perbankan Islam

betapa Islam itu benar dan Indah,....sampaikan kebanyakkan bank kat Malaysia nih nk wat perbankan Islam...korang pernah dgr perbankan buddha?perbankan kristian? perbankan berasaskan agama bukan Islam?xpernah kan?x ade kan?

sebab ape?agama derang fokus kepada kebaikan sahaja...sejarah derang tidak membuktikan cara2 berniaga cara agama mereka...(ye ke?...aku rase iye)

soo...skang nih...kalau ape jua loan korang yg berasaskan conventional...sebolehnye...tukarla kepada loan islam...convert la...sbb kebanyakkan bank kt Malaysia nih dah ade perbankan Islam...

pastu, korang jgn takut or was was...sbb perbankan Islam ni telah diperakui bersih dari segala judi haram riba...mufti n ulama dah konfemkan yg kalau derang nk buat perbankan Islam, derang kene mematuhi beberapa syarat...so...segala yg yg korang laburkan..insyaAllah halal...

so..bertukarlah kepada perbankan Islam...

3 ulasan:

sEapUt "c@ berkata...

setuju... if dorang wat tak betul, tanpa pengetahuan kite, dan kita tak tahu, dorang kene tanggung dosa beb.. so far, alrajhi bank is the best for me..

b a r | n e berkata...

Setuju. Insurans pun macam tu jugak. Bila kita dah tau ilmu halal haram dalam Islam, baiklah ambik yang mana jelas halalnya. Kita selalu concern bab makanan tapi kengkadang bab muamalat & ibadat lain kita ambik mudah je. Waallahu'alam.

Liza Razak berkata...

lebih selamat guna perbankan islam...terjamin :)