Rabu, 29 Februari 2012

2012

baru 2 bln 2012 nih...tp berape kerat je post yg aku buat...

hmmmm..........alasan....

malas?betul tu√
xrajin?betul tu√

ape jua yg korang rasakan perlu la...

1. As a daughter:
wpon jarang aku balik rumah aku yg xsapai 7km jaraknye...aku tetap call die 2 hari sekali...ataupon hari² bile aku stuck dalam jam yang macam haramnye di sekitar Meru n Shah ALam...so...wiken je aku mesti bz blk umah parents or balik kg halaman....

(mcm siut kan kt Meru Jem..ntahpapentah)

2. As a wife
aku mmg xmasak...so segala resipi n dapur aku...mmg ade kt kedai sekian²...kalau masak pon cekodok keras, sup hangit dll yang sewaktu dgnnya....

Misi: tgk resipi kt internet, print: samada nk masak ataupon simpan byk² resipi tu

gosok baju, buat keje umah...owh...ini biase je...smua orang pon buat

3. As a mother:
bangun seawal 5.30am utuk melakukan persiapan mencuci botol, prepare anak poo poo di pagi hari dsb...6.00am-7.30am...FM bgn dan membiarkan die menonton pocoyo, pororo & upin ipin...

main dgn die siang n malam n ajar die cara² turun katil n naik car die dsb yang korang rase perlu

4. As a labour
owh..alhamdulilahh...time kasih bos ...keje saya semakin bertambah di tahun ni dan saya harap selari dgn kenaikan gaji saya pada tahun depan...

5. As a friend
attend wedding
attend gathering
attend farewell
attend funeral(pon ade

6. As a part of family members
visit here n there with my lovely family...
makan itu ini...

ok ok.....enaf!enaf!enaf!

6 ulasan:

Kakzakie berkata...

Putaran hidup sebagai manusia begitulah sentiasa ada selagi masih bernyawa kan...

sheequeenzz berkata...

yezza gurl..at least rajin jugak ko mencorat coret ni kan...
segala kesampahmasyarakatan nie mmg memenatkan..hhuhu
jadikan blog as a place to shout out!!!! nanti jgn lupa update dlm blog gathering kita yo

@tune® berkata...

kak zakie-->>
so true!
name pon manusia kn?

shikin-->>
hahah..of coz darling!!!!!

sue-ana berkata...

oh,sup hangit itu sangatlah tidak boleh dipercayai.hahahaha..

Meru jem ke skrg??pehh..dah lama xturun Meru seh.

☆*♥L@dy @yU♥*☆ berkata...

uiks x kan masak sup pun hangit??? 1st time dengar ni...x per uols learn tue penting....try n error tue biasa dlm masakan ngeee...selalu buat lelama oke la....fighting

ai pow x sempat nak update n3 everyday

@tune® berkata...

sue-->>

ko tau ke peta meru kt mane?waakakaka

sile percaye.

ladyayu-->>
hahaha..xpecaye?

masak?hmmm,,...malasnye....kikiki