Isnin, 25 Julai 2011

lepas guna, jangan pakai plak

kalau orang bukan Islam, pastu derang masuk Islam...
kalau derang nk mendekati Islam...punyalah derang berguru sana sini...
bila dah jadi Muslim, derang punye ilmu lebih arif dari yg mmg Islam dari kecik...
berguru sana sini...ko yg mmg Islam...??nauzubillah...
(aku xleh ckp lebih² sbb aku same dengan je dgn orang yg nauzubillah tu...)

kalau orang bukan warganegara Malaysia,
derang nak belajar bahasa Melayu...siap amik kesusateraan bahasa melayu..
pastu mendalami setiap tatabahasa n peribahasa...berbahasa bahasi ler....
kau yg mmg cakap melayu dar kecik...tetibe dah besar nk pelat sana sini...
nak aje aku aku lempang pipi tuh..biar sebut "R" betul²..biar tak tershahshul plak kang...

berbalik kepada tajuk di atas plak...

apa beza guna dgn pakai??
berbeza tau tak!!!
TAU TAK?TAU TAAAKKKKK???????

aku mmg terlebih emo sbb aku rakyat yg gorgeous...sbg rakyat yg gorgeous...aku xsuke la korang salah² guna perkataan..see...GUNA!!!aku gunakakan GUNA...bukan punch gunalan tuuu...

bila ko nak GUNA formula...ko kene GUNAKAN perkataan GUNAAAAAA...bukan gula...

bila ko nak PAKAI baju...ko guna perkataan PAKAIIIII...ada akai x?

bila ko gunak PAKAI kt formula...ko nak pakai formula tu kt badan ko ke?mestilah tak kan?nnt jd la leather skin kan?

pakai stoking...
pakai baju...
pakai seluar...
pakai kereta?salah...guna kereta...ko pakai kereta kat badan ke?

lembu makan guna mulut...
lembu makan pakai mulut?xseswai kan??
makan pakai tangan...
makan guna tangan...molek deh?


so..bile ade orang tya aku ape beza pakai dgn guna...ape aku perlu jawab?
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

sukati aku la nak jawab ape kan....!!!!


4 ulasan:

Arissa Aqilah berkata...

boleh DIGUNAPAKAI jugak entri ko ni, buat otak aku berpikir sikit.ko ni suka sastera eh?boleh jadi cikgu bahasa.

abglan berkata...

erm.. tengah marah ke ni? its ok aku komen jugak.

Ada beza org yg buta (bukan islam) dengan yang celik (kita yg islam). Kalau berlaku "Black out" orang yang celik akan jadi buta, yang buta relax je...

Anak Wak Mail berkata...

guna kat belakang rumah kem salam!

kalau nak pakai komputer boleh tak??hihihihi..:P

@tune® berkata...

aisyah-->>
sastera la paaaling aku benci...

abglan-->>
nice gak tuh...
tp tulah...celik tak hati kita?

rifhan--:>
pakai la komputer tuuuuu...
ngeri ok...