Khamis, 23 Jun 2011

OK ke tak OK...Karaoke?

Soalan Aku:

1. korang rase, kalau roti korang letak kt freezer...pas 3 minggu..korang makan blk x?

2. pastu, kalau barang kt kedai dah expired...korang nk beli x?

3. makanan dalam tin kemek...korang mau amik x?

4. kalau korang drive, on lampu, siang hari, petrol cepat abis x?

5. makanan malaysia lg bagus dr fast food.

6. tahu x, kalau korang g australia, makanan xabes, korang xleh tapau?

7. kalau dlm kereta, pasang aircond kuat², petrol cepat abes...

8. Roti gardenia/high5 lebih baik dr benggali roti?

Jawapan aku:

1. xkose aku nk letak lam freezer..pastu makan...pastu date expiry dah overdue....eeee......
mak long aku suke letak kt freezer n makan...pada pemahaman aku...yis dalam roti tuh da
xelok...nnt manyak kulat ...pastu kite mkn kulat xelok...

2. xnak aku..takut ade ulat or cacing kt dlm tin...lgpon kan derang wat expiry date tu sbb tau dah
brape lame makanan boleh bertahan...lgpon, dalam hak pengguna...ade bgtau kalau orang jual
barang yg dah expired adalah salah...kan??

3. takut karat la....nnt camne nk mkn..sakit perut plak nnt...korang nk mkn besi?

4. konfem xabes la...sbb die electric..bukan pakai petrol...

5. setuju!!sbb fast food fast die!

6. tak tau..never been there...

7. erk..aku xsure..asben aku kate xabes cepat pon...

8. Roti gardenia/high5 lebih baik dari roti persia, arab/pakistan...ataupon benggali roti...

Jawapan bos aku:

1. Die makan...sbb die kate die prolong kan expiry date..dalam erti kate lain..die matikan / stopkan yis/kulat yg spatutnye membiak dlm roti tu,...

2. die beli...sbb die kate masih elok...die kate itu cume strategi pemasaran jer...

3. secara logiknye...tiada oksigen dalam tin..so xspatutnye karat di dalam....tiada oxidization...so..should be ok katanya...

4. ni same ngan jawapan aku...mane de die tarik minyak..LOL

5. die kate...lg bayak preservative...terlalu banyak!!!

6. die kate, ade case kt sane...

7. die kate minyak kete cepat abes kalau pakai ekon kuat² dalam kete...

8. Roti benggali terbaik..less preservative!..roti gardenia yg cepat kenyang NO GOOD!

to conclude:

tetpuk dada...tanya selera...

wallahualam...

3 ulasan:

Anak Wak Mail berkata...

1. tak payah letak kat freezer..letak kat luar je..selagi tak nampak kulat..makan je lah..jangan membazir..haha..

8.roti famili lagi baik dari roti gardenia..sebab dia murah..hehe..:p

ok tak?

b a r | n e berkata...

1. tak sempat nak tunggu 3 minggu, roti aku selalu cepat abes.

2. sudah tentu tidak.

3. tak mau.

4. tak tau, tak pernah try.

5. of course! :D

6. bila ko pegi aussie? aku nak kirim kanggaru :D

7. time aku pegi & balik keje tak berapa panas, so tak bukak aircond kuat sangat :)

8. semua jenis roti ku bedal :D

@tune® berkata...

anakwakmail-->>
ok ok...mmg terbaek roti famili sbb satu family mkn...kn?

barina-->>
aku xdenye g kanggaroo bagi ko..xlepas weh!!!