Khamis, 5 Disember 2013

tiramisu puny3 hal

aku igtkan tiramisu ni kek jopun..sebab name die macam ala j3pun...rupanya...bukan..aku xsempat nk tya ankel gugel mahupon makcik wiki akan asal usul cik tiramisu ni...

aku tau tiramisu ni xyah masak2..maksudnye..mcm nk coba je...tetibe kazen aku buat in jar plak...kalau kazen aku yg ala2 aku je level masaknye...maksudnye..aku ni blh la jugak buat kan...

pakcik gugel memainkan peranan yg sgt penting!ko type je resipi tiramisu...hahhaha...setel masalah...so aku xyah la share resipi sgt kan..

creame cheese,whipping creame,biskut marie yg ko dah celup dlm air kopi...gula kastor...setbuk milo n choc rice sbg hiasan...layer2 kan biskut marie ngan creame cheese..tadaaaaaa

2 ulasan:

AZZ berkata...

dapnya...antar sikit kat jalan kapar boleh?nk buat malas...

CahayaYgMemelihara berkata...

Wahhh...pandainya beb...