Ahad, 29 Januari 2012

Mampukah?

Korang tau x, diet saje tanpa senaman pon payah nk kurus.....

Stakat nk kurus tp xbersenam dok pakai itu ini n sapu itu ini, mmg agak terbelakang la kalau nk kurus....

Korg imagine, kalau jln stakat xsapai 1.5km, kalori yg terbako xsapai 50....wutta?....

Mmg xla kurus kalau korg dok bedal roti canai 2 keping, pastu jln xsapai 100 langkah dr tempat letak kete ke opis....bape sgt kalori yg tebakar....

Membakor je gaknye sape yg diet kaw2 tp aku kutuk...

Aku xnafikan, mmg susah sikit nk xcercise..aku sendiiri pon malas...treadmill kt umah aku da dekat 2 thn...tp jarang sgt org yg memakainye!

So...aku amik inisiatif utk gunakannye sebaik mungkin,,,

Tp mungkinkah?
Atau ini sekadar azam tahun baru mahupon ianya sekadar hot2 chicken shit?

But, It is a good start isn't it?

Oh ye...aku berjaya lari 20min...oklah tu kn....sok nk xcercise lg la....

6 ulasan:

☆*♥L@dy @yU♥*☆ berkata...

rasanya if malas nak senaman kena control makan la sebab makanan kiter byk lemak & berminyak uols...nangesss nak kuruih gak

Anak Wak Mail berkata...

selamat bersenam dan dapat body yang langsing macam model..:P

JelinaJoli berkata...

gua jalan2 cari makan jahhhhhhhhhhhh

triple x malaya berkata...

wahhh berazam sangat nampak.

Liza Razak berkata...

saya pon ada masalah nak exercise...hukhuk.bila la nak rajin ni...

@tune® berkata...

ladyluv-->>
part minyak n lemak tu yg sedaaaap....

cannot help one!

rifhan-->>
ala..orang gemuk pon boleh jqadi model pe!

jelina-->>
kelassss ko jah!ko mmg keding!\

xxx malaya-->>
azam kunun je...

liza-->>
bila nak rajin...agak2 bile eh?hahahha