Khamis, 18 Ogos 2011

buat aku terliur....Gulp!

mase aku g jln TAR last week...dlm kol 1tghari aku masih berlegar² di kawasan tu...

aku xnafikan...pelbagai kaum ade kt sana...

aku ade nampak cina beli kain telekung ..banyaak sgt..
aku ade nampak mat salleh(omputih yg internationale) jln² kt sane...
kaum India plak meniaga kt sane..
yang melayu perabih duit kat sane...

tp...takde satu tindakan pon diambil keatas gerai makanan yg dah beroperasi sebelom jam 1tghari...
Photobucket

mmg xpe ke bukak gerai awal dgn alasan orang bukan Muslim jer yg akan makan n minum..
berapa percent orang Muslim yang akan g beli makanan tuh?

gerai air pon dah bukak awal...sebagai insan yang marhaen nih..opkos la aku terliur...xgitu??

baidewai along dihaiwey...mamak stall depan kilang aku ni..elok jer beroperasi sewal jam 7.00am...wuthe?and..xde satu hari pon aku xnampak yg orang naik motor beli mee goreng pakai helmet...hahaha...hari² ade tau!!

sebagai hamba Allah yg kecik nih...aku xleh nk hukum orang yg xpose ni teruk ke..beruk ke..tenuk ke...sbb aku sendiri tatau samada ade x ahli keluarga atau saudara mara terdekat aku yg xpose..kang aku ckp lebih² kang ade plak suara sumbang kate yg laki aku ke..anak aku ke..adik aku ke..kazen aku ..xpose...aku gak yg malu...so..nk ckp lebih² pon xmboh lah!

tp ramai jer maintenance kt kilang aku nih xpose...hihihi(ni kire ngumpat x?)

**orang yang berpuasa, x semestinya solat...tp orang yang solat sudah tentu die berpuasa...

6 ulasan:

☆*♥L@dy @yU♥*☆ berkata...

bukan dah cakap kena buka gerai yg jual makanan dan minuman lepas pukul 3 ker???

p/s::dah lama nk tnya mana butang follow ni? mcm mana nak comment ur entry kalo x leh follow ngeee terlepas update la...nnt if dah letak let me know na :))

@tune® berkata...

ape boleh buat..dah degil st...


p/s:segan la nk letak butang follower tuh...haha...

wahida berkata...

betul tu...solat tiang agama...dgn solat, automatik akan berpuasa..

Arissa Aqilah berkata...

bila kita tak mampu nak tegur (yelah, xkan sibuk2 nak g marah diorang kan), kita benci je la ape yang diorang buat tu..tu pon dh cukup..
kat kilang aku keje pon ramai x pose, makan kat loker room.

@tune® berkata...

aisyah-->>
ape boleh buat...same jer kan kt mane²..makan tepi kereta la..hadoi...

Anak Wak Mail berkata...

saya tak puasa la kak!hahaha..