Jumaat, 25 Februari 2011

masak memasak

me? masak? aku bleh masak, tp xsdap la...n xpandai pon...kekadang kalau goreng ikan, aku dengan kuali...ada dlm 3 kaki jaraknye...mcm ala² main netball, biler GK nk halang GS dr shoot bola lam jaring...

masak gulai² atau berkaitan dgn santan, xpernah aku try...error bykla...tp asben aku ckp,
aku masak sardin&telur sedap katanye...bley la aku kembang untuk 2, 3 hari...

asam pedas, rib eye steak...mahupon kari ayam...jauh lg dr periuk aku...tp..kalau spaghetti..masyaAllah...smua orang pon pandai masak...as easy as a bean...!!!

tp mmg DAHSYATTTTTTTT...budak² Jr master chef Australia ni...pelik² recipe die...mmg think out of the box sungguh la...Ravioli?Risotto?ade satu mende tuh..soufille ke mende ape ntah...nk buat da la payah..

cute betu derang lam JMCAusie nih...pastu ade sorang contestant name Anthony...aku nengok die selambe n cute..sgt adorable hoke...muke die macam muke anak aku bile dah besar nnt...(nk muke ala² mat saleh jer kn...xkose taw...)

Photobucket


Photobucket

Photobucket

Photobucket



kala bakat tuh leh copy mcm muke...korang rase anak aku nnt pandai x masak mcm budak anthony nih..xpon...leh x bakt xpandai x diwarisi kepada anak aku?\

korang rase?

10 ulasan:

b a r | n e berkata...

aku pun suka tengok Anthony, teringat kat adik sepupu aku (bukan muka, ala-ala style mat smart dia tu, haha)

ko tengok time Lucy gelak, sumpah comel jugak :)

oyya, aku suka the twins, tapi Sofia lagi terer kot.

cik jijah berkata...

ye lahh.. ada iras.. terkenan kot kan?

Umie berkata...

a'ah le..seiras cuma lain mak lain pak aje..

anak ko nnt bole masak spaghetti cam mak dia masak...hihihi

Arissa Aqilah berkata...

mcm x caya tgk budak2 tu masak.pierre paling terer pada aku...tapi anthony cute sangat, ade la iras mika..bakat memasak ni aku rasa sometimes diwarisi.tapi selalunya di'block'oleh penyakit malas kita hahahah, macam aku...mak ko confirm terer masak kan.

sue-ana berkata...

ohh...aku jua, sepertimu kasih..lalala..reti masak sadin, telur n d simple2 one. masak guna santan yg aku penah try pun, masak lemak togeh.tu pun mak aku yg sediakan bumbu2nya.muahaha(kantoi)


ada potensi anak ko dpt muka cam anthony tu.idung sama dh. eheh

mamai berkata...

jadi chef wan tak boleh ker

@tune® berkata...

barine-->>
Lucy princess tuh mmg kiut sgt..aku pon ske tgk die

yg menang Isabella rasenye...

cik jijah-->>
terkenan la sgt.perasan jer kak weh...

umie-->>
mmg la lain...benua pon lain tau

spagheti of coz akan aku train...

Aishah-->>
penyakit malas?
aku pas ni nk masaaaaaaaaaaak jer

cam seronok...

sue-->>
idung ye..ko xabes² tang idung anak aku ye..

mamai-->>
chef wan tuh dah tue la...

chucky berkata...

aku harap,mikhael lagi hebat,leh la aku dtg umah ko asik makan

sue-ana berkata...

aku admire sama idung dia la,atun. wattudu...huhuhuh

@tune® berkata...

caki-->>
dtgla...tp anak aku yg masak...

sue-->>
idung pon idung la weh...