Jumaat, 11 September 2009

bela la kalau mau..

dlm Islam..kalau kite bela kuku panjang kt satu jari..seumpama kite bela sekandang babi yang ade 40 ekor...choiiiiiiiii...mampus kene demam plak kang...

tp..lu olang pernah terfikir x..kalau kuku panjang tuh leh simpan byk kuman..

bayangkan...lu olang "ee..euk"...pastu tgn kiri punya kuku panjang...
kan ke cebok pakai tgn kiri..(takkan kanan kot...)
euuww...gggeeerrooosss

and..kalau lu olang gaduh la kn..let say...ade pompuan rampas or grab lu olang nye boipren..siap singsing lengan baju...n bertumbuk n tarik rambut bagai..
pastu, kuku luolang yg berkuman n ber daki tuh...lu olang g cakar muka pompuan tuh...
mau bengkak muka minah tuh...parut dalam hati sama parut kt muka lg minah tuh dapat pakej...saket wooo

then, pastu korang dihadapkan kt mahkamah sbb menyerang menggunakan senjata..di bawah kanun kesiksaan jenayah Akta32 yang mana kuku itu adalah senjata
hah!!kuku tuh kategori senjata tau...

(kalau gua salah..biasala...gua kn manusia biasa..kalau gua tipu lu olang..lu olang wat² gua tere jer la ngan penyataan di atas)

rase x perbezaan kalau tangan kite kene ranting pastu calar sket...die juz sikit jer kn..
tp..kalau ade orang cakau kite....leh bengkak tau...

mmmriawwwww......cakar harimau??cakar beruang??ni kategori binatang...


24 ulasan:

Kikuri-sama berkata...

Iyeekkk! Setuju! Buat apela nak bela kuku macam beruang. Kalu pendekkan lagi senang nak maintain. Aku pon pelek gak kat kaum hawa (chewaahh!) yg suka bela kuku atas dasar kecantikan... Hygiene dorang tak pikir plak...

helomynameisjaye berkata...

ehh dah start cakap pasal cakar2 pulak nih.hahahaha..sabar-sabar tak lama lagi dah...hahahahahaa.
eh btw, kuku saya pendek.

{lumut} berkata...

kuku panjang nak jd binatang ker??
rambut menegrbang..kuku panjang..

pakej jadi singa la..

macha_sezs berkata...

siap singsing lengan baju...n bertumbuk n tarik rambut bagai..

*go!go!go!* (bersorak)

lalala~

sue-ana berkata...

masa zaman aku muda rumaja dulu,mmg gile simpan kuku pjg nih.biasalah,yg org larang tu la yg kita nk wat,kan..tapi dh tua2 ni,rimas lak rasa berkuku2 pjg ni.

~aku pnh kena sound dgn anak sedara aku yg umo 6thn pada masa itu krn berkuku pjg--> "eee..byknya n***n (nama glemerku)bela ba**"..malu seh,kena sound dgn budak kecik.trus diriku menjadi insaf.ho ho~

mamai berkata...

tak rimas ker kalau kuku panjang nie aku meman tak boleh ngan kuku panjang nie

ell_jay berkata...

sapa yang degil benor tuh tanak potong kuku tu.. ku kacip dgn gunting yang buat trim pokok tu kang.. ingat lawa benor tu.. udahle panjang.. dibubuh pulak kaler2..

jasrina berkata...

kalau simpan kuku panjang2 tp bela elok tak pe gak ini ada tu kuning berkarat aje.. yeeekkkk!!

zairi berkata...

dan cuba ko bayang kan tengah kena tahan reman, polis tarik kuku dengan playar. sayur2 je bleh tecabut.

hacienda berkata...

mmm..no komen,kuku aku pendek,klu x ssh nk masak n mkn..yekk

pEts LovEr.. berkata...

@tune..pandai dah ko mbebel skang.. aperpun aku stuju..tak elok simpan kuku panjang.. sama mcm kucing aku nnti..kehkehkehhh

hans berkata...

aku pun tak paham
suka sangat diorang simpan kuku
kononnya senang nak korek telngan dgn idung
tapi aku xleh tgok
geli

chucky berkata...

kene potong kuku esok

Umie berkata...

pastu nak potong kuku mulakan dengan jari telunjuk sebelah kanan sampai ke jari kelingking. then sambung dari jari kelingking sebelah kiri secara sequence & end up ngan ibu jari sebelah kanan... Alhamdulillah, tercerai sudah segala kekotoran dari badan kita...hehehehe

saya lah berkata...

kuku wa panjang sebab pakaki kuku palsu plestik jek..bole??

apei berkata...

gua geli tengok pompuan kuku panjang

patungcendana berkata...

nasib baik kuku aku semua pendek...kalau tak...bercalar la muka taxi driver...aka...hell boy tu...hehe...

selamat hari raya @tune... :-)

@tune® berkata...

kikuri-->>
pergh..da macam missi da ko ckp pasal hygiene nih...

jay-->>
kuku awak pendek..xleh nk wat skil cakar la ek

lumut-->>
singa??
lion king tuh...
hebat tuh

macha-->>
ewah..
lebih plak die....
suke la tuh

sue-ana-->>
hihi
budak mase blaja mmg ske nk bela manjang...
sbb da tentu xleh kn...

budak kecik sound??
malu siut!!!!

mamai-->>
ntahla..
kuku aku pendek...

jasrina->>
iyek...
xmo ah panjang..geli..

zairi-->>
gle ngeriiiiiiiiii

petslover-->>
kikiki...
sama ngan kucing xpe..kiut!
kalau rimau??

hans-->>
xke ke ade cotton but?
mengada ahh

caki-->>
baiklah...

umie-->>
hihi...
info bagus nih

engkolah-->>
yek...
xmain la pelsu...

apeii-->>
gua pon geli nengok lelaki kuku panjang...

patungcendana-->>
dah ke hell gamaknya die nnt..

selamat raya gak

echan berkata...

gile lah...

aku dari dulu mmg tak suke 'bela babi' nih.

ngehehe..

eZa berkata...

aku memang BENCI orang bela² kuku nih. tak cukup kuku tangan, kuku kaki pun nk dibela jugak! JIJIK!

yginsaf4 berkata...

salam aidilfitri maaf zahir bathin dr me dikejauhannns wat cek tune ittewww..

chucky berkata...

eza-->>
kuku kaki??
yekkk

yginsaf-->>
salam juge utk cik me..

Paradoks berkata...

PARADOKS mengucapkan Selamat Hari Raya Maaf Zahir dan Batin
-aloy

ijan berkata...

nasib baik kuku 40 ekor babi yg aku bela tak panjang. eh... apebenda aku cakap ni...


selamat hari raya...