Jumaat, 14 November 2014

kenapa xperlu drive kereta laju²

1. faktor jalan yang tidak sekata dan tidak pernah xde lubang or lopak air di Malaysia

2. Walaupun...walaupun...kereta ko diservis mengikut jadual yang ditetapkan, seperti alasan di atas..kadangkala kau akan nampak kotak atau tayar bertebaran di atas jalan..andai kata kamu dan kamu sudah mengelak...MUNGKIN kamu selamat...TAPIIII..kalau kamu kamu dan kamu laju? Wallahuaklam...kalau pemandu yg cekap..laju boleh mengelak..kalau x? Wallahuaklam

3. ye...mungkin kereta kamu dr segi tayar...suspension...balancing...dlm keadaan baik...tp...kamu bukanlah tau segalanya kerana Allah lebih mengetahui

4. kamu seorang pemandu yang baik...orang lain? adakah mereka? oh nooooOOOO

5. cuaca tropika yg selalu berubah² n unik ni akan membuat kan jalan dan tayar juga berubah² mengikut musim...soooo..hati² di jalan raya

6. korang beli kereta mahal² korang drive laju²...nnt orang xtau sape yg bawak kereta mahal tu...so...kalau camtu...baik beli kereta yg biasa² aje...

7. menikmati pemandangan yg indah untuk memuji kebesaran Ilahi..so..drive slowly  so that u will praise Allah as much as u can...

8. kalau ade budak kecik dlm kereta...bawak slow² xdela budak² tu tak belajar tentang alam sekitar...or kawasan sekeliling...red lorry...blue lorry...bajak...bas...kang bawak laju²..perkembangan budak tu tak sihat pulek...

9. maintain kereta dalam keadaan yg baik...bawak slow²  so..korang boleh nampak lubang....or bonggol...kan ke bagus tu...jimat duit kerosakan kereta kannnn

sememanggnya...aku mmg bawa slow sb aku pernah xciden sbb bawak kereta laju gila...tahun 2007...korang boleh refer blog aku zaman tu...

my dream car?hmmmm....xde...aku bersyukur dgn ape yg aku ade sekarang...WAJA buatan Malaysia...alhamdulillah...


 ini adalah gambar kami dalam kereta yang telah disabotaj oleh mikhael...kau rasa?


1 ulasan:

Dewi Aja berkata...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)