Rabu, 5 November 2014

bahasa malaysia is confusing!

cabaran bile ko keje ngan mat saleh ialah...bila die stat belaja bahasa malaysia...haih...dia akan tya ko mcm2 yg buat ko kompius...

mcm kak ton...kak ton punya BM masa SPM A2...masa PMR & UPSR A...so korang rasa kak ton hebat x? berani uols kecam kata kak ton xhebat...lempang nak?

ok..depan meja aku ni bos dr Ausie...die ni dah lama dok Mesia...mmg kalau aku nk ngumpat or ngata die...xblh sgt dlm BM ni..kang die tya kak ton mcm²

faveret words die...

Jom...ape maksud nya...ko agak ade dlm kamus??
Naik atas...go up stairs...come up stairs..nai tangga...
naik kereta...drive car..kan ke lain tu...

later...wait...tunggu...after...nanti...haih....

die buat aku kompius walaupon sebnarnya easy peasy je kot kat orang lain...

**jgn gedik² nk tya kak ton nye band muet brape...hahahha....pastu nk tya SPM kak ton ...PMR kak ton A...hahahah....UPSR B...yg lain..kalu korang gugel..sure xjumpa..


5 ulasan:

uncle gedek berkata...

bahasa kita belum solid lagi.... maseh berubah-ubah

(ha tengok tu... guna perkataan 'solid' pulak')

Amanina berkata...

kita banyak guna bahasa pasar :D okaylah kann perkataan lepak dah masuk kamus. hehe

hanisamanina.com

@tune® berkata...

bro gedek:
solid sangat...koreksional...haiyooo

amanina:
lepak...hmmm...ingtakan mmg dah lama dalam kamus...

Amanina berkata...

beberapa tahun dah direcognised dalam kamus oxford kan :) i am lepaking while reading blog. hehe

aquarius morius berkata...

Blogwalking sambil baca entri. :)

Aquarius recently post : Bagaimana akhirnya saya berjaya atasi masalah rambut gugur