Jumaat, 20 Mei 2011

Amedika...lah...

boss aku nih..anak convo kt US pon nk g..xyahla g...dah kepala aku semak nk wat keje die...
habis AMEDIKA la tuh...nk g US..kalau xbawak fridge magnet utk aku siap la...
bukan nye aku minta ape pon..fridge magnet jer...tp ade member aku pgl magnetic...mmgla magnetic kn..bende tuh ade magnet...xamerika la member aku nih...

bawah boss aku kalau ikut carta organisasinye..aku lah..tp apesal post aku kuli.??apesal bukan AM?am insurance?bukan..anak manager pon bukan..asst manager la..pastu kan bos, lepas saya ganti tempat bos barang seminggu tiga..boleh x saya gulingkan bos?boleh kn?hahaha...

pastu, kalau gaji bos sekian amaunye...boleh x saya minta gaji saya duakian amaunnye...

ala...lebihkan la beribu² jer...

huih..tp..boss aku nih terbaek weh...pasal tuh aku leh ikut die keje kt kampeni yg best nih...
keje ngan die relax...kalau ade probs...die leh handle...anak aku cukurjambul pon die ade dtg...

gaji aku pon die naik best sket...kalau member aku yg lain 2juta..aku 5 juta...best kn?syyh...jgn bgtau kelik aku..derang tatau...aku ngan bos jer yg tau..ni PnC...

walaweh bos...berlambak da keje bos bg...xterhandle dah aku nih...tetibe da pukul 5.30..da tentu aku balik xpernah lewat...

oklah bos...smoga selamat berada di perantauan...untuk aku jejak ke bumi amerika tuh...belom tentu lg...so..bos g la survey dulu...dgr kate, anak bos, bos nk bagi Mazda..saya kalau bos nk bg volkswagen Polo pon saya terima...

Photobucket

boss aku yg pakai baju cekelat, taip² tahun pon die plg xcited celebrate bday aku..best kn die?

10 ulasan:

mamai berkata...

mcam mana dia leh dapat visa sedang gua dah tiga minggu visa tak approve lagi nie...mcm la gua nak pie sgt amedika tu.

Faizah Salleh berkata...

boss ko aku tak kisah tun, tapi aku kisah yg sebelah kanan ko tu..yg tinggi lampai tu ;)

@tune® berkata...

mamai-->>
die da apply lame dah...
dr tahun lepas die dok g sane sini..pastu g interview kt kedutaan la ...hapela...

mmg susah sket nk g..kalau orang Islam payah kot sbb derang takut..kalau cine ok rasenye..sabar ye..insyaAllah...lepas nye visa ko...

Pae-->>
hahaha..laki orang tuh...tp bini die pon so so jer..ko lagi cun!!!

hahahah

Aku... Dia... Kamu.. berkata...

xper..xper..ada rezeki ko smpi nanti ko kat amedika tu tun...hehehee..tapi kan tun kalau dapat bos best mmg keje pun kita rasa rajin kan? Nak gi keje hari2 pun x der masalah. Tapi klu dpt bos yg x best tu yg ada masalah..fuhh..

@tune® berkata...

betull..tiap² pagi aku xrase beban pon nk g keje..kalau orang lain ade monday sicknes... alhamdulillah aku xde...tp xdela sampai asyik nk g keje jer...cuma sbb dapat bos best, aku rase tenang nk g keje..unlike kelik aku...derang punya bos smua hamps....so sian gak aku kt derang

Arissa Aqilah berkata...

ade gak boss yg mcm tu ye..senang hati nk g keje...aku dok belakang boss, x best,screen computer aku dia nampak..nk curik2 YM pon xleh

@tune® berkata...

AISHAH...die nih sorang jer aku ok...bos lain mmg hampeh ler

JelinaJoli berkata...

bos aku pegi kalo sampai ke kutub utara pon sumpah aku taktau! btw, ko jgn x diet. belon lain macam plak aku tengok..

Anak Wak Mail berkata...

wah..gaji naik..boleh la belanja kitorg mcD..mcD je pon..bukan apa..hihi..

aloy_paradoks berkata...

menjawab soalan di blog gua pada 26 april lalu.... hehhehheh.. kalau buat buku dengan dbp rasanya diaorg sapot modal untuk penerbitan.. tapi gua tak pernah try,, tapi tau ada..