Isnin, 31 Januari 2011

pantang

sungguh aku xsangka harini aku dah 35 hari berpantang...aku pantang umah mak cuma sampai 26 hari...aku xsangka byk pantang larang...mak aku xde la kuat sgt pantangnye berbanding cik ju (Jiran umah mak long)...die lg dahsyat...ngeri aku dgr die punya pantang....

diantara pantang yg mak aku amalkan...

1. xbley mkn pedas...takut susu pedas...n baby sakit perut nnt
2. xleh mkn lebih kol 7pm
3. xleh mkn kacang
4. makanan berasaskan kelapa juga dilarang sama skali
5. seafood adalah mesti dijauhkan
6. ikan berduri spt ikan keli, sembilang, dll adalah dipantangkan
7. mandi air herba
8. telur is a BIG NO
9. mandi xleh lewat dr maghrib
10. bengkung, param n pilis all the time...
11. xleh wat keje berat

tp...bile aku blk umah sendiri...pantang sendiri...temptation tuh payah nk control...ade orang cakap aku blk umah nk pantang sendiri sbb xmo ikut pantang larang mak aku,,,,u are wrong dear!!!

aku kesian sama aku punya asben sbb die kene ulang alik g umah n umah parents aku.,...dah macam ade 2 isteri katenye...

anyway...my little man is now 1 month old...progress die?berat baru naik kepada 3,7kg dan ketinggian dia 53cm...sudah pandai tutup mulut mase menguap(xtentu gak..slaloonye aku yg tutup kan) , da pandai mengiring...(hrap cepatla die meniarap)..da xtakut sgt nk mandi...tp kekadang jerit gak...

Photobucket

Daddy,,..jgn manjakan die sgt!!!




Photobucket

saya ade pimple!!!demit!!!




Photobucket

harini..aku da potong kuku jari die...fuhhhhhh.....akhirnye lepas sebulan.....

4 ulasan:

Umie berkata...

ko suh anak ko prektis meniarap hari2, mesti cepat nnt dia meniarap..hahaha

betul la, kalau berpantang ngan mak2 kita mmg sungguh mencabar..tp akak ipar aku lg dahsyat..dia pantang setahun..isk3x..

cik jijah berkata...

owwwhhh.. jr sgt comel.. dgn matanya yang stim.. owhhhhhhh..

Arissa Aqilah berkata...

pantang janagn tak pantang.kalau ko penah tgk mak aku, ko akan nyesal kalau x pantang.mak aku mcm 40-an even dah 60.hasil berpantang bersalin, in fact berpantang makan sampai sekarang...

@tune® berkata...

umie-->>
aku mcm ngeri nk suh die meniarap...biarla die mengiring beriringan dulu...huhu

kak liza-->>
jr mmg ske wat main mate gitew...

aisha-->>
mak aih...bagus la mak ko...kene tru nih...patotla badan ko pon cun