Sabtu, 16 Oktober 2010

can't wait

bulan ketama:
xsedar pon ade janin dalam perut

bulan kedua:
pon xsedar ada janin dalam perut-tp pelik smua suar aku xmuat kt peha...

bulan ke-3:
pelik sbb period xdt² (pelik dalam erti kata lain mmg mengharapkan sesuatu yg syiok)
checked kt pannel, dan ianya +ve ada baby...
aku happy...patutla perut aku suke cramp xtentu pasal...
tp xde muntah² or mual²...
then aku call asben, die tya aku, ade x doctor ckp yg macam dalam citer melayu tuh..
"Tahniah...anda akan menjadi seorang ibu tak lama lg"
aku ckp..xde..sbb doc tu india...

bulan ke-4:
xde alahan sgt.rase biase jer

bulan ke-5:
dah rase baby bergerak, maybe die nk membesar

bulan ke-6:
baby gerak², dan berat badan aku naik mendadak

bulan ke-7:
sbb raya, berat badan aku dah naik macam tong dram...
kene minum air gula...
asben aku tiap² malam dok cakap ngan baby, suluh perut aku then pesan kt baby jgn bagi ibu sakit
baby dah gerak lagi aktif


**satu perasaan yang tak tergambar dengan kata²...terima kasih Allah kerana berikan aku peluang untuk merasai perasaan ini...

7 ulasan:

cik jijah berkata...

owhhh.. indahnya.. jaga diri baik2 ye :) is a girl or a boy? ist ok mana2 pun kan? janji sihat..

suez berkata...

uiks? lepas tiga bulan baru perasan?
enjoy motherhood. best kan? ;-)

suhana berkata...

makcik, bila due??

(aku selalu ushar perut kakak aku yg dh 8bulan. sbb teringin sgt nk tgk tapak kaki baby menendang.muahaha.)

sue-ana berkata...

pemberitahuan, suhana di atas tu adalah diriku ye..tersilap guna akaun gmail daa.ngeee..satgi ko kompus lak sapa yg komen.hehehe (tapi nama still sama,kan.eheh)

JelinaJoli berkata...

so bulan ke 7 baru kau apdet blog??

@tune® berkata...

kak liza-->>
thanx....he's a boy kak...
btul..janji sihat n taat ibu bapa...

suez-->>
haah...hahaha..
thanx babe

sue-ana-->>
due end of december...
main suluh² la..lg cepat ko leh napak die..

lina-->>
setanded...baru teringat aku ade blog..ngeh ngehn ngeh

Lynn Nasir berkata...

semoga selamat semuanya..akhir tahun ni ye atun deliver? :)