Rabu, 21 Oktober 2009

walimatulurus

gua dah dewasa..so kebanyakkan masalah gua adalah masalah dewasa..

dulu, perkara kahwin gua anggap adalah suatu yg sgt serius...
dari preparation..sampaila pas abes nikah..

kemudian..lepas gua sik tgk ramai orang kahwin dan bercerai..
gua seakan lihat, perkahwinan seakan satu permaianan...wallahualam...
ni gua tgk berdasarkan pengalaman

sekarang...gua dapat rasakan perkahwinan adalah satu keselamatan..
perkahwianan boleh menyelamatkan nyawa seseorang jika seorang wanita diganggu oleh lelaki misteri

perkahwinana juga boleh menyelamatkan sebuah keluarga yang sederhana kepada kesenangan hidup( ni kes pompuan kawen lelaki Dato' or VIP orang kaya)

perempuan yang telah berkahwin akan rasa selamat dgn adenye lelaki disamping mereka

wallahualam...

18 ulasan:

macha_sezs berkata...

jauh lu fikir ni beb.

:P

suya berkata...

nak kawen!

hacienda berkata...

oit !!! pe ni?lu jiwang2 ni.. tp mmg btl pon pmpuan akan rase slmt klu ade suami yg baik disamping mereka..lainla klu laki kaki pukul

echan berkata...

juge menyelamatkan diri dari soalan... 'bila nak kawen?'

heh!

eZa berkata...

bace tajuk ingat nak jemput kenduri kawen hang. hehehe ;) tersasar lak telahan aku :D

hanis berkata...

yeyy yeyy kawin...

serius mode...
mmg.. sekarang ni nilai prkhawinan sangat murah... senang tergadai..

helomynameisjaye berkata...

erk.dengan pendapatan perkapita rakyat malaysia sekrang, ramai lebih senang membujang "-_-

chucky berkata...

teruskan pejuangan saja,kawen x kawen,itu semua ketentuanNya

zairi berkata...

tima kasih la jemput kitowang.ingat kan x laku2 lagi.pepehal gua ucap kan selamat pengantin baru kat lu.

eh..sori.tesilap anta komen.

sue-ana berkata...

jom kita main kawin-kawin..weeeeeee!!!!!!!!!


**aku yg dalam mode yg xbrp betul arini.muehehehe**

{lumut} berkata...

tu lah mase kcik xnak main kawen2..dah besar baru nak jadi bodoh main kawen2..

isk.

bace tajuk serious ingat lu nak jmput dtg knduri td.aiseh tersilapla.

Arissa Zahirah berkata...

my personal opinion:perkahwinan membuat kita rasa tenang, dan selamat..gaduh mesti ade punya,bila tak dapat control jadi perceraian..apapun jgn lupa jmput aku nanti..aku dok area klang je..

triple x malaya berkata...

maka lu kene la kahwen secepat mungkin,nati jangan lupe jemput gua yang kat meru ni...

Dakjaat™ berkata...

kahwin tu senang ke susah? :p ada orang kata susah .. ada yang kata senang.. yg kata susah .. tu mereka yang tak cukup bajet.. yang kata senang .. dorang tu kaya.. betul tak??

(iye kan jer sebelum aku lempunk kucing ko!)

ell_jay berkata...

nape? sekarang ni rasa tak selamat ke? ke dah selamat dah?

saya lah berkata...

kawen adalah car untuk wa tukar status jadik puan!

@tune® berkata...

cha-->>
jauh ke??

suya-->>
jum!!

ieda-->>
jiwang sgt la aku nih dah...

echan-->>
huh...terselamat tuh

eza-->>
ceh/...nnt aku jemput ek

hanis-->>
yg tergadai tuh..lain macam tuh

jaye-->>
tu lah jay...senag kn??

caki-->>
yup..kerja Tuhan tuh

zairi-->>
ko sajer kn?

sue-ana-->>
main kawen??
seram tuh

lumut-->>
nnt aku jemputla

arissa-->>
yup!!
aku jemput nnt

xxx malaya-->>
kay..lu xdatang...jagela..

dakjaat-->>
aku xbela kucing..tp ko lh lempang tikus kt umah aku

kak liza-->>
selamat hari raya

engkolah-->>
ade gak yg xtukar status

shafa berkata...

sabar2 byk kan puasa sunat ek...huhhhh dugaan untuk ko.