Rabu, 29 April 2009

maafkan saye sahabat


first of all...gua, fazliatun ismail cucu kepada Muhammad dan Hj Siras dan adik kepada caki ingin memohon maaf kepada sahabat gua yg namenye terpaksa dirahsiakan atas sebb musabab tertentu kerana memaparkn isu ini. Gua minta maaf kalau² ape yg gua utarakan ini akan membuatkan lu kecewa...bak kate entry wa yg dulu...igt senang ke???

wa tau..bukan mudah untuk die buat kad kawen mahal² and sweet mcm ni..sumpah, wa xnafikan mahal kad kawen die(kad kawen wa 0.35sen sekeping..jimat kn?)...pastu wa buat isu plak...

bukan ape...kalau orang dah tiada(meninggal dunia), patutkah kite letak name die. untuk menjemput dalam kad jemputan?..katelah kamu adalah anak yatim dan ayah kamu telah meninggal, adekah ini dibenarkan? walaupon kamu sayang sgt dgn arwah...

unless..ketika kad ini dibuat, ayah die baru meninggal..tp sepatutnye ade tampalan atau tempelan...yg ditambah...(setahu wa ayah die da lame meninggal...)

dari segi agama salah x?ke wa yg kolot...xgajet n xup to date..masih dalam zaman mesolitik??

seram x lu olang rase???

**ini entry serius, bukan entry seram...lu olang utarakan pendapat lu olang dalam keadaan serius..yg penting muke time type comment serius, wa tau lu olang sengeh²...jage arrr(wa leh napak)...yg pompuan wa sekehkan ajer kalau gelak²...yg laki kalau dah sunat, wa repairkan sbb nk sunatkan lg abes lak kang...komen serius ye...

18 ulasan:

cik belacan melaka berkata...

hatrikkkk!!3rd time always the charm.cpt belanja air sirap!!
- (serius face sambil type) aku rasa kurang elok.sbb orgnya da meninggal.shudnt invitation issued by living person ONLY?

@tune® berkata...

tahniah!!!
nnt kite jupe..lu banjer wa cilis..wa banjer lu sirap limau!!!

tu ler pasal..lu xdpt kah??

Monkey D Luffy berkata...

blh plak allayarham menjemput ek...

dr kubur?

saya lah berkata...

mane la bulih.. ade plak Allahyarham bla3...MENJEMPUT..eh, tidak ok! Wa kalo dapat, harus x pegi nih..seram.. mayb arwah bapak dia memang niat nak menjemput lu kot..tu pasal la kasi tambahan tu..

Mohd Ariff berkata...

dari segi moralnya, nama tu tak
sepatutnya diletakkan wlpn ada
perkataan 'allahyarham'.

kalau ada perbincangan dibuat
antara ahli keluarga sebelum kad
ditempah, benda ni ana yakin tidak akan berlaku.

*dari segi agama ana tak pasti

hanis berkata...

aku tak pasti...
no komen...

mugiwara berkata...

erm...camane nk komen ek?

susah ni...

@tune® berkata...

luffy-->>
part seram tuh

sayalah-->>
xpegi kot..
kenduri pon jauh

seram pon kn?

arif-->>
ayah aku pon ckp sebegitu rupe...

owh..dari hukum agama xtau?
takpe...nnt kite cari

hanis-->>
hihi
tape..

mugiwara-->>
ko sengeh ke???

arfahadnan berkata...

aku rasa tak patut lah..
beliau dah takde.. camner beliau nak menjemput..

aku takde pendapat yg terperinci tapi aku mmg rasa tak patut.. cukup lah sekadar letak nama mak.. atau nama adik beradik lain sebagai wakil..

tapi aku mmg terperanjat.. first time aku tgk org buat kad jemputan camtu..

zairi berkata...

ni pes time gua tengok kad kawen macam ni.gua x pasti adakah kawan lu tu kurang pengetahuan atau tukang taip kad kawen tu yang buta hati.pepehal lu wajib pegi itu kenduri.bedosa beb kalau orang jemput kenduri kawen lu x pegi.

tapi kalo lu lalu celah2 reramai kat sana sok,kalo2 lu teperasan lu selisih ngan 'arwah',lu jangan pandang belakang.lu pandang tang celah kangkang je.tapi masa tu pasti kan lu pakai seluar.buruk sangat kalau lu tengah pakai baju kurung buat perkara macam tu.

alif-mikail berkata...

peh1 peluh ketiak koi baca..

mugiwara berkata...

mana tau wa sengeh?

wa tak sengeh la...
betul...

tgk muka serius wa~

::Cikgu Liza:: berkata...

rasanya mcm kurang sesuai.. tapi masih juga ia hak pihak pengantin.. mungkin ada sebab2 tertentu yang kita, orang luar ni tak mungkin akan paham..

seram? mmmm.. rasa sedih adalah.. yang pergi itu tetap pergi.. harus terima dan redha..

@tune® berkata...

arfa-->>
aku pon first time dapat lak tuh

zairi-->>
nnt wa jgn tya beb...
jgn toleh
jgn jenguk...

tu la...wat wa takot neh!!

alip-->>
takot ke?

mugiwara-->>
idung lu kembang..
wa repair knag!!!

cikgu-->>
xseswai kn?

sedih?cikgu sgt prihatin

aloy_paradoks berkata...

ini komen serius dari gua... susah nak cakap//

@tune® berkata...

aloy-->>
bapak susah!!

chucky berkata...

scary oke

suhanazainal berkata...

aku pun dapat kad yg sama dari minah ni. aku ngan laki aku dok garu kepala sbb jumpe macam2 error dalam kad tu. memang dah plan nak buat entry dlm blog. tapi bz tak sempat nak wat. tetibe ko pun same cam aku.