Jumaat, 29 April 2011

paranoid?

anak aku da 5months old..alhamdulillah..so far die xde byk masalah..kalau stakat aku kne bgn tiap² mlm susukan die..aku rase itu normal...dgn harapan, aku leh la kurus sbb stress xcukup tido kn...agagaga...

Photobucket
syhh...sy tgh tido..jgn kacau

mase die kene cucuk 3 bulan, mikhael kene demam..tu first time dia kene demam..so..aku sgt takut n sedih...tp aku percaya yg die akan sembuh satu hari nnt...

Photobucket
no picture please!!!

kemudian, die demam lg ..so dlm mase sebulan, die kene demam 2 kali..aku mmg risau..tgk badan die pon mcm susut...tp..badan aku xsusut² gak..wut the??hahaha

Photobucket
saya mmg suke tido mcm ibu saya..

oh ya..semalam aku saje lepak umah nanny mikhael..all this while aku mmg xde rase suspicious kt makcik nih coz anak aku xpernah lapar kalau duduk ngan die...bile blk jer anak aku kekenyangan n terus nk tido...and satu hal lg kalau anak aku dr umah nanny die..wangi sedap jer bau anak aku...

Photobucket
kalau saya ketawa pon..sbb orang lain yg suruh saya ketawa...

ade skali aku nk bawak mikhael jln² g Kuala Lumpur (wah..mcm batak jer sbb da lame xg KL), aku singgah umah makcik tuh..terus die amik anak aku n di pakaikan bedak n lotion..kebetulan aku mmg lupe nk pakaikan bedak n lotion....hahah.malu aku....

Photobucket
car seat nih himawari yg punye..saya pinjam aje...


satu jer hal yg merunsingkan aku..bile die mandikan si mikhael dgn sabun, die xbilas pon dgn air bersih..die lap anak aku dgn sabun² kt badan die...pelik aku...smlm bukan aku buat spotcheck ke hape..da anak aku menangis sbb da lame kot xjupe nanny..so mase cuti hari buruh..aku bawak g umah nanny..terus senyap...sbb aku demam...xlarat aku tgk die nangis xtentu pasal...

so far, aku bersyukur dpt pengasuh yg baik mcm makcik nih...dah la xberkire...tuala n baju anak aku die basuh xpernah plak die minta aku duit sabun...die jaga anak aku 11jam, xpulak die minta bayar OT...aku harap makcik nih oklah...aku baru hantar 3 bulan...kekadang die amik cuti sbb die kene follow up check-up kt hospital sbb tonsel, pastu die suh aku tolak gaji die..xsampai hati aku nk tolak...da la aku byr RM200...xke murah tuh...

Photobucket
ibu nih macam paparazila...asyik nk tangkap gambar kami saja...

cume, sbb die duduk umah kampung..so nyamuk kampung sangat la berkenan kt anak aku nih..sbb anak aku putih, so bile nyamuk gigit, merah semerahnye anak aku...makcik ni jage cucu die..umur nk masuk 2 tahun..Sarah name die...bijak sgt budak ni..kalau mikhael dtg..abes diciumnye anak aku...mak si sarah nih pon suke belek kuku n telinga anak aku..so anak aku slalu bersih...hahaha

Photobucket
parut nyamuk di muke saya...abesla..da xhensem saya nih...


quick update about mikhael:-

3months, jisim - 5.6kg, panjang 60cm
4months, jisim - 6.1kg, panjang 61.5cm

sekarang die da ade cubaan mencakar diri, menterbalikkan diri dan memegang benda...semburan kasih sayang juge telah berjaya dihasilkan...kalau die tgk tv, paaaling die suke..kalau aku on berita pon die tgk selagi tak mahu maybe sbb die suke cahaya yang terpancar dari tv tuh membuatkan die sangat seronok melihat pergerakan juga suke main game kt henpon daddy die...haih...


Photobucket
daddy...Iphone 4 satu, saya nk main farmville mcm ibu la...


**first time celebrate hari ibu...ini tahun...Happy Mother's Day to ALL mommies in the world...

Rabu, 27 April 2011

ntah lah..

drama/citer melayu:

1. Awan Dania:
logik ke xde hand luggage kt tempat hand luggage?ni mase die keje ngan fire fly la...alamak...pengarah, please be more accurate ye...patutla xde pengarah yg jadi QA people sbb keje derang mengarah

2. Aku bukan Maryam:
kalau kite g umrah, makanan xsedap n xcukup..perlu ke kite komplen walhal kite dah berada di Tanah Suci...mak aku cakap, kite kene redha dengan apa jua yg berlaku kt sane...

ni x, si zaimah nih sibuk la pikirkan hal makan jemaah rombongan die walhal aku rase jemaah die xde pon komplen...x khusyuk ibadah umrah kang...

3. percintaan:
kalau kapel nih bercinta, pastu ade orang ketiga,...mesti smua orang benci ngan orang ketiga

tp kalau orang ketiga ni adalah heroin (macam citer nur kasih), xd plak orang marah kn si tiz zakiah nih kn?

**skang kan aku da jadi fajura...so...pasal artist jer la kn aku nk kupas...hihihi

Rabu, 20 April 2011

Misi yg asyik miss saje...

believe it or not...berat badan aku xleh balik ke normal...ye ye..aku sengaja nk badan aku nampak taf mcm asben aku...baru orang kate ideal..kalau die taf..xkan aku kurus kering, nnt orang kate die xbg bini makan plak kn?

Photobucket
serasi bersama kn???

PANGGGGGGGG!!!!!!

itu adalah ayat motivasi aku sebelom nih..tp skang..lepas jer ramai orang ckp aku kembang. maka bertukarla target aku and misi aku...selaras dgn visi satu Malaysia la kn...

step² yg aku CUBE praktikkan...diulangi..CUBE ye...ye ye..aku tau aku CUBE jer....

1. bookmark kevin zahri punye blog (aku discover kt belog anak wak mail)--->>DONE!

2. letak gambar fajura as profile pic kt FB...motivasi neh!!!--->>DONE!

Photobucket
bukan susah pon..letak ajer kn..amacm?cun kan aku??

3. no more heavy breakfast on working days...makan oat n nestum saje n susu(da macam baby plak)--->>DONE!!!(for this 3 days la...)



4. letak treadmill kt bilik yg tiada gangguan..dan jauh dr orang ramai yg akan ejek aku--->>DONE! (asben aku la yg letak)

Photobucket

3. before solat maghrib, jogging atas treadmill sambil berzikir(amacam?islamic x)--->>NOT YET!! (zikir tu dahla...jogging...hihi..harap maklum...)

4. bykkan berjalan ke arah production, kalau x, aku paging jer derang, mesti ade despatch yg dtg amik brg bawak turun...-->>DONE!!(for this 3 days la...)

5. makan secara cemerlang, gemilang&terbilang...(cari DR Fazilah Kamsah punye tips ye...)-->>DONE!(for this 3 days la...)

Photobucket
butter prawn??feveret siallllll!!!

6. pikir positive yg badan aku leh slim n vogue --->>DONE!!!(ini hari² aku berangan)

7. jadikan baju yg dah tak muat sebagai motivasi...n terima hadiah baju yg bersaiz kecik supaya kita akan menuju ke arah itu...--->>DONE!(adik aku bg baju yg bersaiz kecik...xpe...SEMANGAT!!!)

8. elakkan makan malam...er..er..DO...NE...xdan ler...hihihi

9. dapatkan kawan baik yg best macam Fairina yg leh bg pinjam premium beautiful yg berharga 2k dgn selamba jer...gile best kawan aku nih kn?!!!!hahaha--->>DONE!!!(for this 3 days...)

10. puasa sunat 3 hari dalam bulan Islam...aku xde cuti pose..cane??hahhaha...


pada tarikh 18/4/11, berat badan aku adalah 55kg..aku nk buang 5 kg dulu...pastu baru another 5kgs...

korang rase....dari 10 target aku...brape % yg aku buat???

aku rase kire yg buat lebih byk dr yg xbuat kn??

hahahhaha...atau bertahan selama 3 hari saja?

kite nantikan episod seterusnya...

Khamis, 14 April 2011

Dia oh Dia

aku minaaaat sgt kt pelakon nih...mlm td masa mkn kt Mohd Chan Restoran...aku terserempak dgn mamat nih...

biasala..kalau jumpa artist mesti kite nk buat² xknal kn...pastu main signal² jer dgn husband aku...

ape, adik aku igt, die sorang jer leh jumpe shah jazle tuh?aku pon jumpa artist la...

bukan aku xmo tangkap gambar ngan artist tu,..naaaak sangaaaat...

tp asben aku xmo tangkapkan gambar aku dgn die...
dah tuh bile curi² gambar paham² jerla kn..nampak gambar kepala la...
nampak blur² la..gelap la...
haih..sedih okey...

aku ni peminat setia...so harusla ade bukti aku bergambar dgn die kn..mesti korang xpercaya kn??

arghhhh,....cane nk wat korang percaya nih...die pelakon masak lemak cili api kt TV2 tuh...
Photobucket

hehe..

Rabu, 6 April 2011

bukan best pon

sikiit pon aku xjeles...apetah lg menyampah..tak tak...

1. korang tau jer la kn....sejak aku menjadi ahli pantai timur(Pahang) nih, slalu jugakla aku blk ke kampung halaman...mestila aku lalu highway yg sgt convenience itu...kalau lalu jln kampung mahupon naik keretapi, mau lusa baru aku sapai kampung...ye la...aku xjupe stesen yg spetautnya kn...

Photobucket

bile aku lalu highway, mmg byk la team² motosikal berkuasa tinggi...stakat lap 120ยบ apelah sgt...pehtu kalau aku drive 120km/hr...derang rilex leh pintas aku..ini bermaksud, plg slow derang bawak adalah 160km/hr...tp mmg berdesup la peginye..kalau bawak slow², serupa bawak kapcai or honda EX5 kn?tu mat rempit jer yg pakai...


Photobucket


persan x, geng² nih slalu konvoi ramai²..yelah..baru gempak kn...perasan x jacket yg derang pakai...aku bajet tuh kalis luka...sbb kalau derang injurt ke..jatuh ke...leh rilex jer...

Photobucket

DAHSYAT...mmg DAHSYAT...tp kalau jatuh la...kalau xserius injuires, mesti mati...yelah, bawak motor laju sgt kn...

Photobucket

tp..korang terfikir x pasal baju kalis luka tuh...zip die dr tengkuk/leher ke perut...kalau derang kencing/berak..takkan kene bukak smua?husband aku citer, mase die g toilet die nengok 2,3 mamat yg pakai jaket nih dah serupe kanggaroo da nk kencing...derang kene bongkok sket utk...ermm....

2. seandainya da pakai kereta mahal, pakai la smart tag nk bayar tol mmg xsemat betul la kalau bawak BMW Z4 bayar tol or touch n go...kete dah la rendah...terpaksa kuarkan separuh badan nk touch mende alah tu..dah ko buat jem kt plaza tol..

Photobucket

aik?tol tuh apesal orang pgl plaza ek?ade shopping mall ke?